Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Budel, een dag later.
11-6-2017
 
Gisteren een super snel verlopen vitesse vlucht gehad...

Gisteren een super snel verlopen vitesse vlucht gehad vanuit Budel (196 km). Persoonlijk houd ik helemaal niet van dit soort vluchten en als je dan ook nog 6 duiven tegelijk krijgt dan begint het bij mij toch wel wat te kribbelen. Gelukkig gingen ze naar een drie of viertal rondjes naar beneden, maar voor het zelfde geld blijven ze 2 minuten rond vliegen.

In de vereniging maar 140 duiven. Een aantal duiven waren mee op de fondvlucht vanuit Troyes en de meeste overnachters doen niet meer mee. Hierdoor waren de prijzen in 6 minuten verdeeld en liggen er relatief veel liefhebbers uit. Dat laatste is echt niet goed voor de sport (4 van de 10 liefhebbers er onderdoor).

Bij mij kwamen ze heel goed thuis vond ik zelf. 16 duiven in iets meer dan 6 minuten (van de 28 die mee zijn geweest). In de vereniging gaat het goud naar Henk Christerus, het zilver naar Jaap Blomberg en het brons naar Jan Jansma. Zelf begin ik op de plaatsen 4, 5, 6, 7 en 8. Hoogste prijspercentage was ditmaal ook voor deze jongen 57% (28/16)

Uitslag PV Snel Budel

Dan rayon 1 afdeling 10. Hier waren bijna 1.000 duiven in concours en daar ging de 1e plaats naar de heer Willems uit Lettelbert. Heel knap van deze liefhebber met maar 5 duiven mee. Henk Christerus was 2e in het rayon en Jaap Blomberg 3e. Zelf begin ik op plaatsen 9, 10 en 11 en heb 9 duiven bij de eerste 48. Super tevreden want ik was wel een beetje bang voor deze vlucht met zw wind. 

Uitslag Rayon 1 Budel

Het mooiste was wel dat mijn jaarling doffers zich steeds beter laten zien. Bij de eerse 6 duiven die thuis kwamen zaten 3 jaarling doffers. Eindelijk beginnen ze te komen.

 

 

< Terug