Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Vervins, een dag later.
18-6-2017
 
Wat later dan gebruikelijk de uitslagen van de midfond...

Wat later dan gebruikelijk de uitslagen van de midfond vlucht vanuit Vervins.

Het was me mijn weekendje wel. Gisteren moesten beide zonen nog even flink aan de bak. De jongste moest de finale tennissen van de clubkampioenschappen en daarna moest de andere commando een landelijke mountainbike wedstrijd fietsen in Assen. Hartstikke mooi natuurlijk, maar ik was net op tijd terug om de duiven op te wachten. Gelukkig ging dat (achteraf gezien) prima, maar ik vond in het begin dat ze maar matig kwamen. Blijkt later bij veel liefhebbers het geval te zijn geweest en dan is het allemaal wat beter te plaatsen. Als ik mij niet vergis dan hebben de duiven gisteren moeite gehad om weg te komen. Anders kan ik die lage snelheden niet verklaren. Natuurlijk zat er noord in de wind, maar toch hadden ze in mijn beleving harder moeten vliegen.

Overigens vandaag weer naar het mountainbike gebeuren geweest maar met een andere reden. Broer Cees lag in de kreukels en moest uit het ziekenhuis gehaald worden. Het is wat. Blijft een risicovolle sport maar niets doen is geen optie.

Dan de vlucht. In de vereniging pak ik de eerste twee plaatsen en heb 9 duiven in de top 12. Daar ben ik wel blij mee, maar voor de overige leden is dat minder leuk natuurlijk. Hoogste prijspercentage had de heer Blomberg. Hij klokt 5 van de 8 duiven in de prijzen.

Uitslag PV Snel te Smilde

Dan rayon 1 afdeling 10. Hier nog 1.060 duiven in concours en de eerste plaats gaat naar Van Zonneveld uit Nieuw Roden. Deze liefhebber heeft gisteren super goed geklokt. Met maar 13 duiven mee en op plaats 9 al 4 duiven in de klok. Dat is klasse. Zelf begin ik met de plaatsen 3 en 5. Hierover ben ik zeer tevreden. Net als vorige week doffers voorop en daar ben ik ook goed over te spreken. In het begin moesten de duivinnen het doen en nu pakken de doffers het stokje over.

Uitslag Rayon 1 afd. 10

Hoogste prijspercentage was voor Henk Christerus. Hij had 9 van de 10 duiven in de prijzen.

Dan nog wat info over mijn eerste duif. Deze doffer met de naam Chris (Froome) was vorig jaar nog midfond duif van het rayon. Dit jaar was meneer niet in goede doen maar de laatste weken wordt het gelukkig beter. Is een prachtige duif om te zien en de enige niet jaarling doffer op het hok.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/14-000_2446.jpg

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/17-6-2017%20Vervins_1289.gif

< Terug