Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Derde rayonoverwinning van de 15-452
26-6-2017
 
Gisteren twee vluchten vanuit Tilburg gehad. Het betrof...

Gistereen twee vluchten vanuit Tilburg gehad. Het betrof een vitesse vlucht die in eerste instantie gelost zou worden te Heusden Zolder en een dagfond vlucht die gelost zou worden te Sens.

De lossingscommissie heeft zaterdagochtend besloten om de duiven terug te rijden naar Tilburg (wij maken hier al meer dan een jaar grapjes over op de vereniging. Ze gaan vast naar Tilburg zeggen wij dan uit de gein).

In Tilburg zijn de vitesse en dagfond duiven gisterenochtend om 09.15 uur gelost bij een stevige W-ZW wind. Heel ongunstig hier aan de westkant van de afdeling maar daar heb je geen grip op. Het duurde mij allemaal weer veel te lang maar uiteindelijk kwam er een duif aangevlogen en die moest nog even een rondje maken voordat ze kon landen. Het was de 15-452 en dan begint het direct te kriebelen want deze duif weet wat kopvliegen is. Stond na zes vluchten bovenaan als asduif in de afdeling. Na deze duif was het even wachten geblazen voordat nr 2 zich meldt. Het verloop was niet geweldig en dat blijkt ook wel gezien het aantal prijsduiven.

In de vereniging tegen maar liefst 81 duiven werd het de prijzen 1, 4 en 7 en maar 5 van de 19 in de prijzen. John Breuer zijn duiven kwamen heel goed af. Hij pakt de prijzen 2, 3, 5, 6, 8, 9 en 10 en heeft tevens de hoogste prijspercentage. John zijn beste vlucht van dit jaar vermoed ik.

Uitslag PV Snel vitesse Tilburg

Dan rayon 1 afd. 10. Hier ook niet heel veel duiven in concours. In totaal nog 792 en zo zie je maar dat de aantallen hard terug lopen. Volgens mij ben ik de enige die dit ziet want samen lossen met zuid o.i.d. zit er nog steeds niet in. Hier begin ik met de plaatsen 1 en 8. Super tevreden over en dit is dus de 3e rayon overwinning van de 15-452 met de mooie naam Minoes (1-1802 Deurne, 1-1206 Niergnies en nu 1-792 Tilburg). Ook hier (uiteraard) werd flink huisgehouden door de heer Breuer. Ook de heer Jager uit Peizermade kreeg ze goed.  Hoogste prijspercentage voor M. van der Veen uit Nieuw Roden. Hij had 9 mee en 6 vlogen er prijs.

Uitslag Rayon 1 vitesse Tilburg

Dan de dagfond vlucht uit Tilburg. Hier wil ik het nog wel even over hebben.

Zaterdagochtend was ik flink pissig over het feit dat men al terug ging met de duiven. Volgens mij mag dat namelijk helemaal niet maar eerlijk gezegd weet ik dat niet zeker. Kan dat uitzoeken, maar wat bereik je daar mee. Het leed is geleden. Niet voor mij persoonlijk hoor, ik heb toch al een dagfond vlucht overgeslagen, maar voor de specialisten die het hele jaar bezig zijn voor de 5 dagfond vluchten. Eerst wordt het hun al onmogelijk gemaakt om deel te nemen aan een groot concours (splitsing noord zuid) en dan wordt ook nog op een zaterdagochtend besloten om de duiven terug naar Nederland te rijden. Iedereen kon zien dat er zondag (en helemaal op maandag) nog kans was om te lossen. Kijk maar naar afd. 11. 

Maar ook deze vlucht kent zijn winnaars. In de vereniging tegen 103 duiven ging de 1e en de 2e plaats naar Henk Christerus. Bert Ploeg was 3e en Henri Hoeks pakt de plaatsen 4 en 5. De mannen van de lange adem zeg maar. Hoogste prijspercentage voor de heer Breur. Hij had 4 van de 7 in de prijzen.

Zelf had ik 9 duiven mee. Het zijn de duiven die het hele jaar nog niets hadden laten zien en nu hun laatste kans moesten pakken. Dat dit nu niet vanaf Sens is, maar vanuit Tilburg maakt het wel een beetje sneu.

Uitslag PV Snel dagfond Tilburg

In rayon 1 gaat de overwinning naar de heer Tempel uit Zuidhorn. De plaatsen 2 en 3 zijn voor Henk Christerus. Hoogste prijspercentage voor Zuiderveld uit Leek. Maar liefst 4 van de 5 in de prijzen. Heel knap.

Uitslag Rayon 1 dagfondvlucht Tilburg

< Terug