Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Dat was niet best.
2-7-2017
 
Het gaat de laatste weken wat minder, maar gelukkig had ik...

Het gaat de laatste weken wat minder, maar gelukkig had ik gisteren een jaarling doffer die de eer heeft gered. In het rayon nog een mooie 9e plaats. Had nog wat vroeger kunnen liggen als meneer wat vlotter naar binnen was gelopen, maar de klok telt. De rest was om te huilen. Zoals gisteren al aangegeven, schrok ik vrijdagavond van de duiven. Ze zaten er helemaal niet goed bij. Slechte pluim en nu ik hier over nadenk kom ik tot de conclusie dat ze niet meer het bad in duiken. De laatste weken was het badwater vrijwel schoon als ik het 's avonds weggooide. Maar er is  geen lichtje gaan branden. Achteraf niet scherp genoeg geweest. Maar wat is de reden dat de dames en heren niet in bad willen?

Dan de vlucht. Omdat het weer niet goed was zijn de duiven niet in Quievrain, Chimay o.i.d. gelost, maar uiteindelijk in De Meern. Dit kan ik wel begrijpen alhoewel er ook nog een zondag komt natuurlijk. Maar goed, ze zijn dus gistermiddag om 15.00 uur gelost te De Meern (133 km).

In de vereniging waren de eerste twee plaatsen voor John Breuer. Niet normaal meer hoe die duiven komen de laatste weken. John had 10 mee en om 17.15 uur waren ze allemaal thuis. Dan zijn er liefhebbers die bij wijze van spreken nog moeten beginnen met klokken. Zelf begon ik op de 3e plaats en daar kan ik gezien het verloop hier in Appelscha alleen maar zeer gelukkig mee zijn. Plaats 4 voor Henk Christerus. Hoogste prijspercentage uiteraard voor John B. Petje af!

Uitslag vereniging

Dan rayon 1 afdeling 10. Hier gaan ook de eerste twee plaatsen naar John Breuer. De plaatsen 3 en 4 zijn M. van der Veen uit Nieuw Roden. Zelf dus 9e en dan mag ik mijn handen dicht knijpen. Ik ben benieuwd hoe de stand in de afdeling morgen zal zijn op de midfond in afd. 10. Ik zal wel wat schade hebben opgelopen. Overigens had ik in rayon 1 de helft van de duiven in de prijzen. Toch nog een schrale troost. Henk Christerus deed dat nog een stuk beter. Hij had maar lieftst 8 van de 10 duiven op het papier.

Uitslag Rayon 1 afd 10

Grootste tegenvaller voor mij afgelopen weekend was het presteren van mijn asduiven. Duiven die (vrijwel) nooit missen waren gisteren allemaal te laat. Als je dan zo'n duif van de heer Jager uit Peizermade bekijkt (de 408) dan kan ik daar wel diep respect voor hebben. Elke week vliegt deze duif prijs en net als vorige week ook nog vroeg. Hulde.

 

< Terug