Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Gevolgen splitsen dagfond.
7-7-2017
 
Komend weekend staat de dagfondvlucht vanuit Sens...

Komend weekend staat de dagfondvlucht vanuit Sens op het programma van afd 10 Noord. Zuid staat in Gien en die duiven nemen ook deel aan het NU concours samen met afdeling 11. Hierdoor hebben een aantal  liefhebbers uit noord er voor gekozen om in te korven in zuid. Heel begrijpelijk want dat zijn concoursen waar wij als liefhebbers op zitten te wachten. Gien in totaal ruim 7.000 duiven in concours (zoals ik nu kan zien) en op Sens komen wij nog niet op 1.900. Kapot maken van de dagfond noem ik dat. Zelf overigens ook nog even in twijfel gestaan om in zuid in te korven maar omdat wij dan in de vereniging te weinig liefhebbers zouden hebben was dit geen optie. Erg jammer.

Vanavond inkorven voor de laatste vitesse vlucht van dit jaar. Weert staat op het programma. Zoals het nu lijkt gaan er 20 die kant op. Het weer voor morgen ziet er prima uit.

Nog even over het duivengebeuren hier in Appelscha. Schreef ik vorige week nog dat de duiven niet in het bad wilden. Deze week ben ik helemaal vergeten om het bad in het hok te zetten. Domme actie en dat zegt ook wel wat over hoe ik er mee bezig ben geweest. Niet voor de volle 100% dus.

De jonge duiven hebben een kleine dip gehad de afgelopen weken. Waren niet doodziek, maar ook niet topfit. Zat er wat tussenin zeg maar. Toch zie ik dat ze langzamerhand beter worden. Die zijn dan ook nog niet in de mand geweest. Zou je dat wel doen dan weet je in ieder geval dat er grote verliezen zijn tijdens het africhten. Persoonlijk denk ik dat dit ook het grote probleem is bij het africhten. Het verliezen van jonge duiven omdat ze niet 100% gezond zijn.

 

 

< Terug