Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Weert en Sens een dag later.
9-7-2017
 
Gisteren een spannende dag voor m.n. de Vitesse vlucht vanuit...

Gisteren een spannende dag voor m.n. de vitesse vlucht vanuit Weert. Een goede klassering in de afdeling (3e Hok onaangewezen en 1e Hok aangewezen) maakt dat er op deze laatste vlucht veel op het spel staat. Ik was dan ook zeer teleurgesteld over het besluit om maar gewoon te lossen terwijl iedereen kon zien dat het tot 13.00 uur zou regenen in noord Nederland. Daarna zou het veel beter duiven weer worden. Ook dat wist iedereen. Maar goed als je dan toch een duif ziet aankomen en het is direct je aangewezen dan maakt dat veel goed. Na de eerste duif moest ik vijf minuten wachten maar in de vereniging is er in die hele vijf minuten geen duif gevallen. Moet ik verder nog iets vertellen over het verloop?

In de vereniging tegen 102 duiven was het net als vorige week John Breuer die met de eerste plaats naar huis ging. Jan Jansma pakt knap de tweede plaats. Derde wederom John Breuer. Over John staat ook een leuk stukje in Het Spoor. Deze man houdt duiven op zijn eigen wijze. Kijkt vrijwel niet naar anderen en weet bij het klokafslaan niet hoe de vlag er bij hangt. Geniet gewoon van de duiven zonder enige afleiding van buitenaf (meldsites, sites liefhebbers, facebook enz). Dat is een prachtige manier van duiven houden als je het mij vraagt. Ook heeft John het hoogste prijspercentage op deze vlucht. Het is inmiddels zo dat mijn duiven trots zijn als ze bij die van John in de mand mogen. 

Zelf begin ik op de plaatsen 7, 8 en 10. Niet helemaal tevreden uiteraard. 

Uitslag PV Snel Weert

Dan rayon 1. Ook hier de eerste plaats voor John Breuer. Tweede plaats was voor de heren Berghuis uit Nieuw Roden (3 duiven in top 10 rayon) en derde was Jan Jansma. Mooie opsteker voor Jan. Mijn eerste duif was nog 18e in het rayon en dan kom ik er goed voor weg. Postitief is dat mijn 6e duif nog een 52e plaats heeft in het rayon. De duiven hier in Appelscha zijn op het moment niet super, maar heel slecht gaat het ook weer niet gelukkig.

Hoogste prijspercentage voor de Comb Woltjer Kuipers uit Norg. Van de 5 duiven vlogen er 4 prijs. Super prestatie.

Uitslag Rayon 1 afdeling 10

Dan de dagfond vlucht vanuit Sens. Zoals aangegeven had ik drie duivinnen (jaarlingen) mee. Deze dames zitten tussen de jonge duiven en gaan soms mee als ik voor mijn werk ergens naar toe moet. Van deze drie zijn er twee die de eerste weken alle vluchten mee zijn geweest en de derde is tijdens de eerste vlucht weggebleven. Na een week of zes kwam ze weer thuis. Dus nogmaals een kans gegeven om zich te bewijzen. Tot mijn grote verbazing (ik had net op de meldsite gekeken en daar stond nog niets op) kwam er een duif aangevlogen. Grote schrik want er gaat op dat moment van alles door je heen. Je staat bij wijze van spreken alweer op het podium. Vrij vlot ging deze dame naar binnen. Tijdens het melden van deze duif valt nummero twee ook al. Dus beide goed ingevlogen dames thuis in 13 minuten. De dame die voor het laatse kans ging heeft waarschijnlijk een mooi huisje in Frankrijk gevonden. Al met al super tevreden over het optreden van deze dames. Blijft jammer dat afdeling 10 haar dagfond vluchten splitst want ook in het grote gebeuren van Gien hadden de dames zich wellicht kunnen onderscheiden. Dat blijft nu niet meer dan een aanname. 

In de vereniging ging de eerste plaats naar Jaap Blomberg. Ook een liefhebber die zich niet bezig houdt met de omgeving. Bij het klok aflslaan is het altijd een verrassing hoe Jaap heeft geklokt. Nou, heel goed dus. Mijn eerste duivin werd dus tweede en de derde plaats was voor Jan Jansma. Hoogste prijspercentage was voor mijn dames (2 vd 3 prijs)

Uitslag PV Snel Sens

In rayon 1 ging de eerste plaats naar de heer Jager uit Peizermade. Tweede en derde was de heer Van Zonneveld uit Nieuw Roden. Daar kwamen de duiven uit Sens gisteren super. Zelf begon ik op plaats 10 en mijn tweede duif pakte nog een keurige 20e plaats. Nogmaals, zeer tevreden. Hoogste prijspercentage was voor Jaap Blomberg (5 van de 6 prijs).

Uitslag Sens Rayon 1 afd 10

Morgen maar even in de gaten houden hoe het is met de diverse eindstanden op de vitesse. Spannend!

< Terug