Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Chimay een dag later.
16-7-2017
 
Gisteren de voorlaatste midfond vlucht van dit jaar...

Gisteren de voorlaatste midfond vlucht van dit jaar vervlogen. Onder prachtige omstandigheden werden de duiven om 07.15 uur gelost te Chimay. De zwakke wind uit ZW-NW zorgden voor hoge snelheden. Mijn vliegploeg bestond uit 6 duivinnen en 4 doffers.

Om 11.33 uur kwam mijn aangewezen duivin (wederom de 452) aangevlogen. Helaas een extra rondje om het hok wat haar de eerste prijs in het rayon kost (zou haar 4e keer zijn geweest) en vlak na deze dame sloot nr 2 aan. Iets meer dan een half uur later alle 10 duiven thuis. Mooi vluchtje.

Dan de resultaten.

In de vereniging tegen 121 duiven 1 en 2. Ook de plaatsen 7, 8 en 9 voor mijn duiven en dat is boven verwachting. De laatste weken ging het wat minder maar het lijkt nu de goede kant weer op te gaan. Plaats 3 voor Dick Vos. Hij beschikt waarschijnlijk over diesels want nu het seizoen bijna ten einde is komen zijn duiven steeds beter. Hoogste prijspercentages voor mijn duiven en die van John Breuer (70%).

Uitslag PV Snel te Smilde

Dan Rayon 1 afdeling 10. Hier gaat de 1e prijs naar Nieuw Roden en wel naar de heren Berghuis. Knap werk! Zelf begin ik op de plaatsen 2 en 3 en heb ik de helft van de duiven thuis op plaats 31. Super vind ik zelf. In het rayon ook 7 van de 10 duiven in de prijzen. Hoogste prijspercentage dit maal voor de heren Kroese Helmholt en Van Zonneveld met 8 van de 10.  Doe dat maar eens na!

Uitslag Rayon 1 afdeling 10

In de afdeling zoals ik het kan inschatten nog steeds 2e Midfond hok onaangewezen. De concurrentie heeft ook goed gepresteerd dus helaas niet ingelopen op de nummer 1. Over twee weken de laatste midfond vlucht. Het zal er om spannen. Prachtig natuurlijk zo'n strijd tot de laatste vlucht.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Chimay%2015-7-2017_6020.GIF

< Terug