Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Chateauroux en het duivengebeuren van afgelopen week.
22-7-2017
 
Vandaag staat de prachtige dagfond vlucht vanuit Chateauroux op het...

Vandaag staat de prachtige dagfond vlucht van uit Chateauroux (760) op het programma. Zelf heb ik twee jaarling duivinnen meegegeven die verblijven tussen de jonge duiven. Deze dames zijn ook op Sens meegeweest en daar wisten ze tegen 606 duiven te eindigen op de plaatsen 11 en 44.

Wel waren ze in de hand wat minder mooi dan twee weken geleden. Laten we hopen dat ik er geen verstand van heb en dat ze snel terug willen vliegen naar hun jonge vriend.

Dan afgelopen week. Bij de oude duiven is het vrij rustig. Deze duiven hebben een week rust en moeten volgende week zaterdag hun laatste kunstje vertonen op de midfond vlucht vanuit Rethel (406 km). Er staat nog wel wat op het spel. In de afdeling sta ik 2e hok midfond onaangewezen en 7e hok midfond aangewezen. De doffers hebben het de afgelopen tijd slecht gehad. Wat er precies aan de hand is weet ik niet maar gelukkig doet de rust goed en knappen ze aardig op. De duivinnen trainen nog net zo goed als begin april. Bij het loslaten schieten ze het hok uit om 20 tot 30 minuten volledig uit zicht te zijn. Dat lijkt wel goed.

Dan de jonge duiven. Gelukkig starten wij in afd. 10 later met het jonge duiven programma. Hierdoor krijgen de jongen meer kans om over de jonge duiven ziekten te groeien. Ik denk nl dat dit het grootste probleem is voor de jongen. Deze week voor het eerst met de jongens en meisjes op stap geweest. Omdat ik veel te veel jongen heb kan ik wat ruiger zijn dan normaal. Ik tel ze dus niet elke avond. Gisteren tijdens het africhten wel schade opgelopen overigens. Niet zozeer aan de duiven maar meer aan mijn auto. Een idioot met een bestelwagen (zal wel van de baas zijn geweest) dacht dat hij door mijn auto heen kon rijden. Gelukkig kon ik nog net de berm in rijden, maar mijn spiegel lag er wel af. Daar sta je dan met een auto vol duiven. De dappere held wist niet hoe snel hij door moest rijden uiteraard.

De aankomsten van Chateauroux (verwacht ze rond 17.00 uur):

Veel eerder dan verwacht en dus veel hogere snelheden haalden de duiven. Beide duivinnen in iets meer dan 20 minuten in de klok.

1 15.23.23 16-1088104 Dekkers/Kiekebelt 08-2058601 Pieter Veenstra favoriet Zoon 11e Nat. Ruffec, Kiekebelt 15-1200446 De 446, M.J. van Zanden
2 15.45.57 16-1088028 Hans Dekkers 13-1383552 Lijn Tim x lijn Zidane (Zoontjes), Hans Dekkers 13-1384657 Lijn Champion 1 x Minderhoud, Hans Dekkers

Geen uitschieter, maar als je maar 2 duiven mee hebt is er ook een grote kans dat je voor spek en bonen bij het hok staat te wachten. Was dus niet het geval en ik ben dan ook zeer tevreden!

< Terug