Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Chateauroux, een dag later.
23-7-2017
 
Normaal gesproken zit je wel even bij het hok tijdens een dagfond vlucht...

Normaal gesproken zit je wel even bij het hok tijdens een dagfond vlucht, maar gisteren kon ik 22 minuten na de eerste duif de klep sluiten. Ik had er ook maar 2 mee natuurlijk, maar ze moeten er wel zijn!

Als ik het goed heb begrepen dat telt deze vlucht niet mee in het kampioenschap van afdeling 10. Dit zal ook wel de reden zijn dat er relatief weinig duiven in concours waren. Blijft jammer dat de dagfond zo onder vuur ligt in onze afdeling.

Door de leden van onze vereniging in totaal 31 duiven (4 liefhebbers) ingekorfd. Inkorven moesten wij overigens in Assen. De eerste prijs was voor Henk Christerus. Tweede was een duif van mij en derde werd John Breuer. Mooi natuurlijk 3 liefhebbers in de top 3. Hier in Appelscha het hoogste prijspercentage. Beide duiven in de prijzen en daarover ben ik zeer tevreden.

Uitslag Chateauroux PV Snel

Dan Rayon 1 afdeling 10. Ook hier weinig duiven (telt niet mee zei men) in concours. Net iets meer dan 100.

Ook hier de eerste prijs voor Henk Christerus. Tweede de heer Jager uit Peizermade en derde was de heer Houwen uit Zoutkamp. Zelf begin ik op de 4e plaats en behaalde mijn 2e duif nog een keurige 13e plaats.

Uitslag Chateauroux Rayon 1 afdeling 10

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Chateauroux%2022-7-2017_498.gif

Vanmorgen overigens met de jonge duiven op stap geweest. Bijna geen jongen kwijt tot nu toe en dan reis je dus met zo'n 60 duiven naar de losplaats. Dit keer was dat Steenwijk zo'n 24 kilometer. Prachtige lucht waar ik nog even met grote bewondering naar heb staan kijken. Bij thuiskomst was de meute alweer thuis. Dit was africhting nummer 4. Komende week maar even kijken of het lukt ze nog een paar keer weg te brengen.

Nu de accu opladen voor volgend weekend. De laatste midfond vlucht van dit seizoen.

 

 

< Terug