Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Laatste oude duiven vlucht van dit seizoen.
30-7-2017
 
Gisteren de laatste vlucht met de oude duiven vervlogen. Op het programma...

Gisteren de laatste vlucht met de oude duiven vervlogen. Op het programma stond een midfond vlucht vanuit Rethel. Dat zijn de vluchten waar ik naar uit kijk. Prachtige afstand (406 km). Helaas was vrijdag alweer besloten om dichter bij te lossen nl Meer (196 km). Op de momenten dat je dat leest dan....

Maar goed, je moet het er mee doen. Daarbij speelt nog het probleem dat mijn doffers er een tijd redelijk slecht bij hebben gezeten. Gelukkig knappen ze goed op en waren ze eigenlijk vrijdag klaar om in te korven. Helaas was er geen ritme bij de heren (zijn vaak thuis gebleven de laatste weken) en dus besloten om ze niet in te korven. Bij de duivinnen ging het ook niet goed. Maandag een aantal reutelende duiven waaronder een duif die goed overweg kan met zw wind (eigenlijk de enige die dat kan). Deze duif voorzien van wat neusdruppels en dit heeft goed geholpen. Toch was ze vrijdag niet 100% en zij moest dus ook thuis blijven. Dan wordt de spoeling wel erg dun. Uiteindelijk toch nog 5 duivinnen mee kunnen geven en met geknepen billen het resultaat afwachten.

In de vereniging nog maar 69 duiven ingekorfd door 7 liefhebbers. Dit zijn dan wel 69 duiven die kunnen strijden voor de 1e plaats. Dat dan weer wel. Dat was dan ook wel te zien in de uitslag. De eerste 6 duiven waren van 6 verschillende liefhebbers. Er werd gestreden met het mes tussen de tanden. Eerste werd Henk Christerus, tweede Dick Vos en derde Jaap Blomberg. Zelf werd ik vierde en daar ben ik zeer tevreden over. Een stevige ZW wind en in 8 minuten de prijzen er uit en dan moet je geluk hebben dat je er bij zit. In een half uur waren overigens alle duiven thuis en daar ben ik ook blij mee. Hoogste prijspercentage in de vereniging voor Henk Christerus. Henk had 10 mee waarvan 5 prijs vlogen. Knap werk.

Uitslag PV Snel

Dan rayon 1 afdeling 10. Hier nog maar 670 duiven in concours. De eerste plaats is voor de heer Lippets uit Smilde. Tweede en derde is geworden de heer Nikolaas uit Marum. Knap werk van deze heren. Mijn eerste duif wist nog een 16e plaats te veroveren en daar ben ik tevreden over. Vluchten met een harde zw wind is over het algemeen niet iets waar ik op zit te wachten. Hoort er bij natuurlijk maar echt mooie vluchten met noorden wind (NO het liefst) hebben wij dit seizoen volgens mij niet gehad. Hoogste prijspercentage in rayon 1 voor de heer Jager uit Peizermade. Prima seizoen draait deze liefhebber.

Uitslag Rayon 1 afdeling 10

Nu gaan we ons richten op de jonge duiven. Komend weekend de eerste vlucht van 2017 voor de nieuwe generatie. Hopen dat er nog wat toppers tussen zitten. Ik kan wel wat aanvulling gebruiken.

< Terug