Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Daar zijn we weer.
6-8-2017
 
Heerlijk genoten van een vakantie naar Oostenrijk. Dit is iets...

Heerlijk genoten van een vakantie naar Oostenrijk. Dit is iets wat natuurlijk niet moet kunnen als duivenmelker, maar gelukkig hebben Geert en Cees mijn duiven verzorgd. Ik kan mij vreselijk opwinden over onze ouderwetse sport als het gaat om bv een vakantie. Zolang wij als liefhebbers niet open staan voor een verplichte vakantie voor ons als liefhebbers verwacht dan ook geen groei meer in het aantal leden. Duivensport van eind maart tot oktober en dat elk weekend. Dat is niet meer van deze tijd. In afdeling 10 is de natour ook verleden tijd en dus moet je blijven inkorven.

Prachtig land overigens dat Oostenrijk. Super schoon en prachtige natuur. Wij hebben wel ontzettend geluk gehad met het weer. Het was elke dag tussen de 25 en 30 graden. Echte aanrader!

Tijdens het mountainbiken met mijn zoon (word ik misschien toch wat te oud voor) onderstaande foto gemaakt.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Oostenrijk_6814.JPG

De afgelopen twee vluchten (laatste vlucht oude duiven en eerste jonge duiven vlucht) dus zelf geen duiven zien thuiskomen. Nogmaals, ik heb het geluk dat mijn broer en vriend de verzorging willen overnemen.

Over de laatse vlucht van de oude duiven had ik al het e.e.a. geschreven en nu richten wij ons op het jonge duiven spel.

Vrijdagavond zijn er 55 ingekorfd voor de eerste test vanuit Zutphen. Doel: thuiskomen en verder geen verwachtingen. Wellicht de laatste 3 vluchten maar het is hier allemaal vrijheid blijheid. De jonge duiven zijn overigens nog steeds de gehele dag buiten. In de ochtend tussen 06.00 en 07.00 uur gaan ze los en aan het eind van de middag worden ze binnen geroepen.

De duiven konden door het slechte weer pas om 15.05 (?) uur worden gelost bij een westen wind. Hier aan de westkant van de afdeling houd je dan je hart vast. Een oostelijke losplaats en een westelijke wind in combinatie met een late lossing. Alle ingredienten voor een lastige klus.

Gelukkig is het meegevallen met de verliezen. Nu (zondag 11.35 uur) zijn er 50 thuis. Helaas wel een zwaargewonde waarvan het afwachten is of deze weer de oude wordt. De prestaties waren niet geweldig en ook van ondergeschikt belang.

In de vereniging waren 10 liefhebbers die in totaal 281 duiven hebben ingekorfd. De eerste prijs was voor Henk Christerus en de plaatsen twee en drie voor John Breuer. Zelf begin ik op plaats 17 en heb 8 in de prijzen. Hoogste prijspercentage voor Jaap Blomberg. 20 mee en 10 in de prijzen. Heel erg knap!

Dan rayon 1 afdeling 10. Hier in totaal 2590 duiven in concours. Prachtige aantallen! De winst gaat naar Sauwerd en wel naar de heer Korringa. Ook de tweede duif in het rayon komt uit Sauwerd maar van de heer Bodde. Derde plaats was voor de heer Van der Veen uit Nieuw Roden. Onze vereniging komt er niet aan te pas deze vlucht. De eerste duif (van Henk Christerus) heeft plaats 54 in rayon 1.

De eerste drie duiven van het gehele concours overigens bij Gerald Ensing uit Valthe. Heel knap tegen meer dan 15000 duiven. Gerald is een relatief jonge liefhebber die ook graag wil dat we gaan moderniseren in de duivensport. Grotere concoursen en geen geneuzel met noord en zuid.

De overwinning komt dus terecht bij een liefhebber die ik het graag gun!

 

< Terug