Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

De resultaten van de tweede jonge duiven vlucht van dit seizoen.
15-8-2017
 
Afgelopen zondag een prachtige vlucht gehad vanuit...

Afgelopen zondag een prachtige vlucht gehad vanuit Duiven (112 km). Ik had mij voorgenomen om niet te veel op mijn mobiel te kijken, maar lekker in de lucht te gaan staren en van de schitterende aankomsten te genieten. Goed bevallen en dit ga ik vaker doen.

In totaal waren er 52 mee en binnen 20 minuten waren er 30 thuis. Deze zaten ook allemaal in de prijzen (vereniging). Hierbij wel de aantekening dat er aardig wat overnacht liefhebbers in onze vereniging deelnemen.

Helaas verspeelde de eerste duif twee minuten maar toch werden de eerste vier plaatsen gepakt in de vereniging en had ik 6 bij de eerste 10. Hoogste prijspercentage deze week voor Jan Jansma. Die kreeg ze super. In totaal 28 van de 38 (74%) in de prijzen. 

Uitslag PV Snel te Smilde

Dan rayon 1 afdeling 10. Hier was het Roden en Nieuw Roden die de dienst uitmaakten. De eerste 11 duiven waren hier te vinden. Zelf begin ik op plaats 20, 21, 22 en 23 tegen 2.334 duiven. Alle vier dus 1 op 100 en daar ben ik tevreden over. Lastig te zien, maar volgens mij was het hoogste prijspercentage voor A van Zonneveld uit Nieuw Roden. Hij had 17 van de 23 (74%) in de prijzen. Super!

Uitslag Rayon 1 afdeling 10

Het mooiste was nog wel dat voor 20.00 uur alle duiven thuis waren. Vrij bijzonder voor een tweede jonge duiven vlucht.

Wel nog iets bijzonders. In totaal waren er op Duiven 12.734 jonge duiven ingekorfd (afd. 10 Noord). Een week eerder waren dit er 15.453. Dit zijn er dus 2.719 minder (bijna 18 procent). Ik vraag mij af hoe dit kan. Er zijn een aantal opties bv verliezen? Dit lijkt mij onwaarschijnlijk gezien het verloop van de eerste vlucht. Ziek of omdat het een zondag vlucht was? Voor mij een groot raadsel.

 

< Terug