Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Voor controle naar Marien.
17-8-2017
 
Gisteravond met een vijftal duiven...

Gisteravond met een vijftal duiven op controle geweest bij Marien. Twee oude doffers die minder goed presteerden dan gehoopt en een drietal jonge duiven. De oude doffers waren wel prima in orde (dacht zelf aan spierproblemen o.i.d). Gelukkig niet het geval.

Ook de jonge duiven waren gezond. Ze hebben tot nu toe 1x een geeltablet gehad (zo'n vier weken voor de eerste vlucht). Verder nog niets en nu hoeft dat dus ook niet. Ook een gewonde jonge duif meegenomen omdat ik niet zeker was of deze duif voor de volle 100% zou herstellen. Marien gaf aan dat deze duif volledig zou genezen en dus kan blijven. Alleen maar goed nieuws dus.

De jonge duiven doen het overigens prima. De hele dag in de regen gezeten en ze vinden het heerlijk. Morgen gaan ze weer op reis naar Zutphen. Om eerlijk te zijn vewacht ik zaterdag geen goede prestaties. De duiven gaan tonnetje rond de mand in en de oostelijke losplaats en de verwachte wind uit het westen maakt het een onmogelijke missie. Geen probleem, als ze maar thuis komen.

< Terug