Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Resultaten derde jonge duiven vlucht.
20-8-2017
 
Gisteren de derde jonge duiven vlucht van dit seizoen...

Gisteren de derde jonge duiven vlucht van dit seizoen vervlogen. Losplaats was net als twee weken geleden Zutphen en dan hebben wij het over 90 km. Gezien de afstand, ligging losplaats en harde zw wind wist ik vooraf dat het een spek en bonen vlucht zou worden. Zoals gisteren al aangegeven was het vooral belangrijk om te genieten van de aankomsten en had ik als doel om alle duiven thuis te hebben voor het klok afslaan om 19.00 uur.

Het eerste is gelukt. Onder een prachtige hollandse lucht kwamen de duiven thuis. Schitterend om te zien hoe met name de doffers (en daar heb ik nogal wat van) zich als echte heren beginnen te gedragen. Vele rondjes om het huis en maar stunten. Op het hok en van het hok om weer achter andere duiven aan te gaan. Je zal maar voor het kampioenschap vliegen. Dan zou je gek worden. Helaas heb ik mijn tweede doelstelling niet kunnen realiseren. Gisteravond nog 1 duif niet thuis. Het duifje was voor het eerst mee en al eens gehaald uit Staphorst. Duifje zonder postduif talent zal ik maar zeggen. Denk niet dat ze nog thuis komt.

Dan de resultaten. In de vereniging tegen 354 jonge duiven ging het goud naar Jan Jansma. Hij heeft zijn jonge duiven super dit jaar. Tweede Jaap Blomberg en derde was ons jeugdlid Jarno Vrieze. Dat is super natuurlijk. Hoogste prijspercentage voor Jaap Blomberg. Van de 24 duiven die hij mee had gegeven vlogen er 14 prijs.

Zelf begon ik op plaats 8. Dat viel mij nog mee. In totaal 15 in de prijzen en dan mag ik nog blij zijn. Gisteren maakten de onverduisterde duiven en overnachtduiven de dienst uit in onze vereniging.

Uitslag PV Snel

Dan rayon 1 afdeling 10. Hier nog zo'n 2.000 duiven in concours. Hier waren het de heren op de langere afstanden die met de eerste drie plaatsen aan de haal gingen. Goud voor de heer Anisuzzaman uit Groningen. Zilver voor de heer Bodde uit Sauwerd en brons voor Zuiderveld uit Leek. De eerste duif van Jan Jansma uit Smilde wist nog een keurige 7e plaats te pakken. Volgend mij heeft de heer Anisuzzaman ook het hoogste prijspercentage. Van de 33 duiven vlogen er 20 prijs.

Uitslag Rayon 1 afd. 10

Voor mij een vlucht om snel te vergeten. Blij met het feit dat ik nog steeds minimale verliezen heb (met 55 begonnen en nu nog 53 aanwezig) maar een beetje noorden wind (of NO) en wat meer afstand zou mij blij maken.

Op naar Gennep (jaja 144 km).

 

< Terug