Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

De Meern een dag later.
27-8-2017
 
Gisteren een prachtige duiven dag gehad. De vierde jonge..

Gisteren een prachtige duiven dag gehad. De vierde jonge duiven vlucht vanuit De Meern (133) werd vervlogen onder prachtige omstandigheden. Er moest gewerkt worden en dan zit ik met een glimlach op mijn gezicht op de duiven te wachten.

Zoals gisteren al aangegeven zagen wij hier duiven over komen gisteren. Een uniek moment en het mooie was dat uit de eerste grote koppel die over kwam een duif viel. Helaas opgehouden door een aanvlieger, maar later blijkt  goed voor een 1e prijs in de vereniging tegen 340 duiven, 2e prijs in het rayon tegen ruim 2.437 duiven en een 9e prijs tegen 14.434 duiven in afd. 10 Noord. Vijf seconden later was nummer twee ook al geklokt dus ook deze duif was super vroeg. Erg blij mee!  Ook blij met het feit dat alle duiven weer thuis zijn. Gisteravond 52 thuis en vanmorgen kwam de laatste puber thuis. Was een beetje moe kon ik zien. Heeft de hele week de tijd om weer lekker bij te komen. Moet als het een beetje kan vrijdag wel weer mee.

Het verdere verloop was ook goed. In de vereniging als ook in het rayon 32 van de 53 duiven prijs. Is toch 60% en ook daarover ben ik tevreden. Kan naar Pipa, maar helaas vergeet ik regelmatig om de uitslag tijdig op te sturen. Is mij dit jaar al een paar keer overkomen. Nog even over waarom ik zo tevreden ben. Hier in Appelscha wordt de duivensport gezien als een hobby. Wel een serieuze hobby waarbij je doet wat mogelijk is, maar het ontbreekt gewoon aan tijd om alles super voor elkaar te hebben. Wil dit ook graag zo houden want ik denk dat je op deze ontspannen wijze veel plezier houdt in de hobby. Hier worden de duiven dan ook niet weggebracht door de week voor een trainingsvlucht. Zou het beter zijn? Denk het wel. Vooral in het begin van het seizoen. Heb ik daar zin in? Nee en daarom doe ik het ook (vrijwel) niet.

Mijn jonge duiven zijn nu nog steeds de gehele dag buiten. Dat is de laatste dagen regelmatig langer dan 12 uren. Maar ze vinden het prima. Ze hebben een prachtig leven. Het bad staat elke dag klaar en wat wil je dan nog meer als duif.

Dan de uitslagen. In de vereniging 340 duiven. Goud en zilver gaat hier naar Appelcha. Brons voor Henk Christerus. Opvallend is dat er vrijwel geen aangewezen duiven prijs vliegen. Andere wind, andere duiven blijkt ook daadwerkelijk zo te zijn. Zelf heb ik ook het hoogste prijspercentage.

Uitslag PV Snel te Smilde

Dan rayon 1 afdeling 10. Hier ging de eerste prijs naar de comb Kroese/Helmholt uit Leek. Tweede en derde waren duiven van mij en als ik het goed heb gezien dan heeft de comb Kroese/Helmholt ook het hoogste prijspercentage (70%). Knap werk van de heren.

Uitslag rayon 1 afdeling 10

Zoals aangegeven ook twee duiven in de top 10 van de afdeling. Je zou zeggen dat het voornamelijk door de wind komt dat je nu in de top 10 kunt draaien, maar wat ik raar vindt is dat in afd. 10 Zuid de eerste duiven meer in het centrum of aan de oostkant worden geklokt. Hoe dat precies zat met die wind?

In de afdeling ging de overwinning naar Wendela Wiersema uit Appingedam. Heel knap hoe die heeft geklokt. Enkele weken geleden was het ook al een keer raak. Heel bijzonder.

Uitslag Afd. 10 Noord

 

 

< Terug