Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Mooie rayonoverwinning op vijfde jonge duiven vlucht.
3-9-2017
 
Gisteren hebben wij het weer getroffen met het...

Gisteren hebben wij het wederom getroffen met het weer. Wij mogen niet klagen de laatste weken. De duiven konden mooi op tijd gelost worden in Tilburg en de aankomsten waren prachtig. Ook over de uitslag tevredenheid alom en als in het begin van de middag alle duiven weer thuis zijn dan is het plaatje compleet. Prachtige duivendag gehad!

In de vereniging tegen 333 jonge duiven werd begonnen met de eerste drie plaatsen. Persoonlijk houd ik daar niet zo van en zie ik liever drie verschillende liefhebbers op het podium, maar het is helaas niet anders. Ook was het hoogste prijspercentage voor mijn duiven. Wat mij opvalt is dat ik elke keer andere duiven voorop heb. Dat is vrij lastig bij het aanwijzen van de getekende duiven. Luxe probleem.

Uitslag PV Snel

Dan rayon 1. Wat is daar trouwens aan de hand. Is schrok van het aantal duiven in concours. Dat is met ruim 500 gedaald t.o.v. vorige week. Had ik niet vewacht want bij ons in de club waren nu nog 333 duiven in concours terwijl we vorige week nog 340 hadden. Maar dit blijkt bij de andere verenigingen anders te zijn. Bij drie verenigingen in ons rayon zie ik een terugloop van bijna 25%! Hoe kan zoiets? Verliezen, inhouden want ze zijn niet gezond, inhouden want de lol is er af, vakantie??? Ik zou dat graag willen weten. Wellicht een mooie oproep aan het NPO bestuur. Er is data genoeg beschikbaar bij Compuclub. Laat het een afstudeer opdracht van een student zijn of doe het anders in eigen beheer, maar als je de oorzaak hebt weet je ook wat je zou moeten doen om dit tegen te gaan.

Dan de uitslag van rayon 1. Ook hier de eerste plaats kunnen bemachtigen. Super blij dat deze duif direcht naar binnen ging. Was de afgelopen weken wel anders. Tweede de heer Lippets uit Smilde en de derde duif komt ook hier uit Appelscha. In totaal 15 bij de eerste honderd. Totaal niet verwacht want zoals vorige week ook al aangegeven zijn ze erg zwaar. Vrijdagavond bij het laden van de auto hoorde ik alweer de opmerking. Hier zitten te veel duiven in. Dat kan niet anders want de mand is loodzwaar. Zitten die van mij in dus. Enkele jaren geleden bij het laden van de auto tijdens de taartvluchten in Noordwolde hoorde ik die opmerkingen ook steeds. Prachtig.

Uitslag Rayon 1 afd. 10

Mijn duiven kregen het gisteren niet cadeau overigens. Ze hebben er wel voor moeten werken en dat zag je duidelijk aan ze. Ze kamen wel goed, maar dat houdt niet in dat ze super zijn (of blijven). De komende dagen moet ik ze even extra in de gaten houden. Nu (zondagmorgen 10.45 uur) worden ze in de lucht gehouden door een pipo met een drone. Vinden ze maar niets en ze draaien steeds om dat apparaat heen. Het zal uitenindelijk wel wennen maar nu vinden ze het maar spannend.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/2-9-2017%20Tilburg_6234.GIF

 

< Terug