Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Uitslagen zesde jonge duiven vlucht.
11-9-2017
 
Gisteren alweer de zesde jonge duiven vlucht...

Gisteren alweer de zesde jonge duiven vlucht vervlogen vanuit Tongeren (248 km). Gelukkig zijn de duiven zaterdag niet dichterbij gekomen o.i.d. en heeft men besloten om ze over te laten staan naar zondag. Zo hebben de duiven toch nog de nodige kilometers kunnen maken en ervaring kunnen op doen met een extra nacht mand. Helaas gisteren een stevige wind uit ZZW en dan gaat het hard. Heel hard en dat vind ik persoonlijk minder leuk. Wel een mooie strakblauwe lucht maar ze kwamen nu wel heel vlot thuis. Mijn voorkeur gaat uit naar vluchten met noord in de wind.

De eerste duiven hebben zoals gisteren al aangegeven veel tijd verspeeld. Drie minuten (de eerste) is veel te veel. Zal wel te maken met het losse regime hier. De duiven zijn de hele dag buiten en weten niet goed wat het is als er zo'n druktemaker voor het hok staat. Overigens hoorde ik dat er meer liefhebbers last hadden van slecht binnen komende duiven. Hier was het ook onrustig in de lucht doordat de roeken zo druk waren. Die beesten schreeuwden het uit. Zal de gestresste duiven ook wel niet goed hebben gedaan denk ik.

Dan de uitslagen en die vallen mij 100% mee. In de vereniging tegen 323 duiven een mooie 4e plaats. Goud ging naar Harm Jansma, zilver naar Jan Wienen en brons naar Dick Vos. Dus de eerste vier plaatsen bezet door vier verschillende liefhebbers. Daar word ik vrolijk van en doet de vereniging goed. Dat mijn duiven goed kwamen zag je wel in het prijspercentage. Maar liefst 34 van de 53 vlogen prijs (64%). Dit komt natuurlijk ook omdat de overnachters niet klokken. Een echt realistisch beeld geeft dit niet.

Uitslag PV Snel te Smilde

Dan Rayon 1 afdeling 10. Hier wederom minder duiven in concours. Nu nog maar 1410 en dan gaan de aantallen heel snel naar beneden. Twee weken geleden nog zo'n 2400 duiven in concours. Vorige week nog geen 1900 en nu dus 1410. Heel raar want in onze vereniging gaan de volumes vrijwel niet naar beneden. Nu 323 duiven en dat zijn er 10 minder dan vorige week. Vorige week verbazing hierover en nu dus weer.

Winnaar deze week de heer Bodde uit Sauwerd. Ook het zilver ging naar Sauwerd en brons was voor Harm Jansma. Knap werk! Zelf begin ik op plaats 17 en dat is gezien het slechte binnen lopen beter dan verwacht en in totaal 17 duiven 1 op 10 vind  ik gewoon super. Het prijspercentage was ook prima (51%). Hoogste prijspercentage was deze week voor M. van der Veen uit Aduard (52%). Net iets beter dus.

Uitslag Rayon 1 afd. 10

Nog twee jonge duiven vluchten te gaan en dan wellicht nog een taartvlucht. Dat laatste is nog even afwachten of ik zin en tijd heb. Als alle duiven steeds thuis blijven komen dan wordt het selecteren nog wel een uitdaging. Gelukkig helpt Gert Jan Beute mij daarbij. Een echte aanrader overigens.

Op naar Asse Zelik!

 

< Terug