Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

De uitslag van de zevende jonge duiven vlucht 2017.
17-9-2017
 
Gisteren onder zeer slechte omstandigheden de zevende...

Gisteren onder zeer slechte omstandigheden de zevende jonge duiven vlucht vervlogen. Gelost voor de duivenmelker in mijn ogen en niet gekozen voor het welzijn van de duif.  Ik heb erg veel respect voor de duiven dat ze door dit slechte weer zo goed naar huis zijn gekomen. Je zag het gisterochtend al op twitter. Alles moest wijken want ze moesten los. Er mag waarschijnlijk (zo komt het over) niet meer gelost worden op zondag. Nu (zondag 09.45 uur) zie ik geen enkele bui op de lijn Asse Zelik naar noord Nederland. Prachtige omstandigheden voor de duiven.

Gisteravond bij veel liefhebbers nog een (groot) aantal achterblijvers. Triest dat dit vooral liefhebbers treft die vrij nieuw zijn in de duivensport. Daar moeten wij ook rekening mee houden. Ik begrijp dat de duiven vandaag goed na komen gelukkig zodat de verliezen uiteindelijk minimaal zullen zijn.

Zelf gisteren ornithose opgelopen. De hele ochtend in de regen gestaan op het voetbalveld. Toen in de regen op de duiven staan wachten en tot slot nog een bbq gehad bij een collega in Gasselternijveen in de regen. Als je dan niet ziek wordt, dan word je dat nooit.

Tot slot en dan houd ik op over de lossing van gisteren. Als de duiven onder deze omstandigheden gelost kunnen worden dan hoeven wij het in het vervolg nooit meer te hebben over uitgestelde lossingen wegens buien op de lijn, trog, koufront o.i.d. 

Dan de uitslagen. Hierover zeer tevreden. In de vereniging tegen 327 duiven werd begonnen met de prijzen 1 en 2. In totaal 40 duiven van de 53 in de prijzen en dat is 75%. Zoals vorige week al aangegeven zijn er veel liefhebbers met overnacht duiven die deelnemen en zijn er ook veel kale jongen in concours. Dat geeft natuurlijk wel een ander beeld. Ook zeer tevreden over het feit dat alle duiven gisteren thuis waren. De laatse om 17.44 uur en dat is meer geluk dan wijsheid denk ik. De duiven zitten ook nog redelijk goed in de veren. Vooral met dit soort vluchten is dat een groot voordeel natuurlijk.

Uitslag PV Snel te Smilde

Dan rayon 1. Hier in totaal nog 1367 duiven in concours. Niet zo'n groot verval als die week daarvoor. Goud was voor de heer Van der Veer uit Aduard. Zilver voor de comb. Kroese Helmholt en brons voor de heer Brinkhuijzen uit Groningen. De plaatsen 4 en 5 gaan naar mijn duiven. Heel tevreden hierover. In het rayon 33 duiven van de 53 in de prijzen en hiermee ook het hoogste prijspercentage gescoord. Ze zijn in goeden doen.

Uitslag Rayon 1 afd. 10

 

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/16092017%20Asse%20Zelik_8864.gif

Over de uitslagen meer dan tevreden. Over het overige zeer ontevreden. Op naar de laatste vlucht van 2017 vanuit Quievrain met NO wind.

 

 

< Terug