Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

6e NPO Quievrain!
24-9-2017
 
Gisteren een hele mooie afsluiting van...

Gisteren een hele mooie afsluiting van het seizoen gehad. Een pittige vlucht met uiteindelijk een 6e NPO Quievrain.

Zoals gisteren aangegeven waren mijn duiven niet super fit meer. Het beste was er af en de regen van vorige week was bijna de reden om mijn duiven niet meer te spelen. Afgelopen dinsdag zaten ze er gewoon slecht bij. Besloten om ze een aantal dagen een ornithose mix te geven en woensdagavond is Henri Hoeks bij mij geweest om zijn adviezen te geven. Hij zag wel mogelijkheden en dacht dat ze voor zaterdag wel weer een stuk fitter zouden zijn. Vrijdagavond bij het inkorven hebben Geert, Sjonnie en Henri alle duiven individueel bekeken voordat ze de mand in gingen. Dank daarvoor heren.

Dan de vlucht. Het was al 11.45 uur voordat de duiven gelost konden worden. Mist was de oorzaak hiervoor. De wind was variabel en niet zoals vewacht oost tot noordoost maar toch moest er gewerkt worden door de duiven. Gistermiddag al een bericht van Jan Timmermans. Succes Marcel, ik vewacht ze in Appelscha. Ja, dan moet het natuurlijk nog wel even gebeuren. Maar, Jan blijkt gelijk te hebben gehad. Om 16.11 uur kwam de eerste duif uit de goede hoek. Prachtig gezicht en na een rondje om het hok kwam ze vrij snel naar beneden. Dat is de afgelopen weken wel anders geweest. Deze duif werd dus 1e in de vereniging tegen 240 duiven, 1e in het rayon tegen 1123 duiven en 6e NPO tegen 7760 duiven. Heel knap tussen het geweld uit Appingedam, Wedde en Gasselternyveen. Van echt gunstige omstandigheden kun je niet spreken.

In de vereniging 1 t/m 15 en dat is op zich heel knap maar ben er helemaal niet blij mee. Vind het ronduit slecht voor de duivensport in het algemeen.

Uitslag PV Snel te Smilde

Dan rayon 1 afdeling 10. Hier werd begonnen met de eerste plaats. In de top 6 drie duiven en daarover ben ik ook zeer tevreden. In totaal 24 van de 50 in de prijzen.

Uitslag Rayon 1 afd 10

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/IMG_3665_8684.GIF

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/IMG_3666_8920.GIF

< Terug