Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Nationaal vliegprogramma is aangenomen.
5-11-2017
 
Gisteren is tijdens de ledenraad...

Gisteren is tijdens de ledenraad het nationaal vliegprogramma aangenomen. Een grote stap in de goede richting als je het mij vraagt. Via Youtube was e.e.a. live te volgen. Ook deze transparante wijze van vergaderen is een vooruitgang waar veel leden op zitten te wachten. Onder leiding van het huidige bestuur NPO zie je dat we breder gaan denken dan alleen ons eigen belang. Iemand die mij ook bijblijft is Simon Kuipers van afd. 11. Hij gaf aan (net als een aantal kiesmannen van de zuidelijke afdelingen en de afdelingen 5 plus 6) dat er meer samengewerkt moet gaan worden.

Kuipers gaf aan dat er samengewerkt gaat worden met afdeling 10 (in ieder geval is de intentie er). Dat zijn hele goede berichten. Zo langzamerhand merk je dat het bij veel mensen door begint te dringen dat we wel moeten. Ook dit jaar zijn er bij ons in de vereniging (PV Snel te Smilde) drie leden gestopt. En dan niet drie leden op bijvoorbeeld 40 leden. Nee, drie leden op de veertien bestaande leden. Is meer dan twintig procent. Inmiddels zijn alle leden bestuurslid en lid van de tentoonstellingscommissie en inkorfcommissie en onderhoudscommissie en klokkencommissie enz. Wat een werk komt er op de schouders van de leden op deze wijze.

Op eigen hok. Hier is het nog vrij rustig. Ik heb de duiven elke dag los en wel van 06.00 uur in de ochtend tot een uur of 17.00 in de middag. Alle duiven zitten door elkaar heen (oud, jong, man en vrouw) en mogen naar buiten als ze zin hebben. Ik heb de klok aan staan en kan zo zien hoeveel er buiten zijn geweest. Van de 57 duiven die ik nog heb zijn er op sommige dagen 50 buiten geweest. Meestal ligt aantal lager. Hier nog geen schade door de roofvogel o.i.d. Ik denk dat dit laatste vooral komt doordat ze de hele dag buiten zijn. Ze zijn super scherp op de omgeving. Bij onraad weten ze niet hoe snel ze naar binnen moeten. Deze manier van duiven houden na het seizoen doe ik nu voor het tweede jaar op rij. Vorig jaar moest ik op een gegeven moment de duiven wel binnen houden i.v.m. de vogelgriep.

Voor de rest is het genieten van de m.n. het sporten van de kinderen. Gisteren drie voetbal wedstrijden en een volleybal wedstrijd. Vandaag een tennistoernooi en een mountainbike wedstrijd. Er is zoveel veel meer dan duiven. Het verbouwen van mijn hok schiet dus totaal niet op. Je kan niet alles tegelijk en het komt zoals het komt.

 

< Terug