Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Lastig.
6-3-2018
 
Lastig. Dat is het juiste woord.

Lastig. Dat is het juiste woord. Op dit moment heb ik problemen met het goed kunnen verzorgen van de duiven. Het ontbreekt mij aan tijd.

Vorige week met die koude nachten was het helemaal een drama. Weinig thuis en als er dan jonge duiven in de schotels liggen wordt het lastig. Enkele keren de duiven midden in de nacht vers water en voer moeten geven en dan maar hopen dat de drinkbakken niet te snel opnieuw dichtvriezen. Maar goed, tot nu toe geen schade ondervonden bij de duiven. Ze kunnen ook wel wat hebben maar het is verre van ideaal duiven houden zo. Ook heb ik de duiven nog niet los gehad. Dit omdat de spoetnikken nog niet terug zijn geplaatst. Met een beetje geluk moet dat eind van deze week lukken en kunnen de duiven weer los. Wordt tijd want over ruim vier weken start het programma alweer. Ik heb het al eerder aangegeven. Van mij mag het programma wel een week later beginnen. Dan heb je net iets meer tijd om de duiven goed voor te kunnen bereiden.

Wel leuk nieuws te melden overigens. Afgelopen week nog een duif weten te bemachtigen van de Comb. Mantel. Het is een zuivere Van der Linde doffer. Prachtige stamboom en vooral aangeschaft voor de stevige dagfond. Dit jaar het hok kunnen versterken voor deze vluchten door aanschaf van vier Van der Linde duiven en twee Kiekebelt duiven. Stilstand is nl achteruitgang en de hoop is dat wij de komende jaren prachtige sectorale dagfond vluchten gaan krijgen.

 

 

 

< Terug