Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Bijna weer de boel op orde.
18-3-2018
 
Het lijkt er op dat de boel hier...

Het lijkt er op dat de boel hier weer op orde komt langzamerhand. De vliegduiven staan sinds vandaag op weduwschap en kunnen nu regelmatig los. Vanmorgen de laatste jongen gespeend en het valt mij weer op dat het er meer zijn dan verwacht.

De afgelopen dagen was het overigens totaal geen duivenweer. Ik laat ze dan in ieder geval niet los en ik denk dat door die kou de kans op roofvogel ellende nog niet voorbij is. Maar over drie weken beginnen de eerste vluchten alweer en dan moeten ze toch al wat trainingsarbeid hebben verricht. Zoals al vaker aangegeven. Iets later starten met de vluchten mag van mij!

Gisteren voor het eerst een duif verkocht tijdens het gebeuren in Jubbega. Ik had er al vaak gehoord dat het nog een ouderwets leuk en gezellig gebeuren zou zijn en nu ik er geweest ben moet ik zeggen dat het een succes formule is. Heb tijden niet meer zoveel volk in een clubgebouw gezien. Volop gezelligheid en de duiven werden allemaal voor mooie bedragen verkocht. Geen duif bleef zitten en voor de rest normale prijzen. Erg leuke happening.

Afgelopen maandag de vliegduiven laten nakijken bij onze club dierenarts. Geen bijzonderheden en dus kan de medicijnpot dicht blijven. Over een aantal weken worden ze nog eens bekeken en dan kan het beginnen. Begint alweer wat te kriebelen.

 

< Terug