Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Resultaten eerste vlucht.
8-4-2018
 
Gisteren een lastige eerste vlucht...

Gisteren een lastige eerste vlucht vervlogen. Deze vlucht, die alleen telt voor de vereniging, had als losplaats Deventer (80 km) . De duiven zijn om 10.15 uur gelost bij een ZO wind kracht 3-4 en een vrijwel wolkenloze lucht.

Om eerlijk te zijn had ik de duiven nog niet verwacht, maar om iets over 11.00 uur zag ik een duif uit het noorden komen aanvliegen. Zelf zat ik nog lekker te genieten van een bakje koffie. Deze duif was niet van plan om direct te landen en ging nog wat mooie rondjes rond het hok vliegen. Het duurde niet lang of er kwamen nog drie duiven aangevlogen en zo heb je een koppel van vier duiven rond het hok vliegen. Uiteindelijk kwamen ze naar beneden en liepen vlot naar binnen. Groot was mijn verbazing. Twee doffers bij de eerste vier duiven en dat kwam in het verleden vrijwel niet voor. Dit jaar pak ik het anders aan (bij de doffers) en wellicht slaat dat aan. Nog even afwachten natuurlijk.

Het verdere verloop was niet best. Komt dit door de matige voorbereiding of was het gewoon een lastige vlucht? Ik heb geen idee. De komende weken zullen wij het zien.

Toch mag ik niet klagen. Nu (zondagochten 11.45 uur) is er nog 1 jaarling doffer onderweg (van de 49).

Dan de uitslag. Zoals aangegeven was het alleen een vlucht die telt voor de vereniging en net als vorig jaar gaat de eerste prijs (op de eerste vlucht) naar Jaap Blomberg. Jaap had maar tien jaarlingen mee en alle tien voor 12.30 uur thuis. Zijn voorbereiding was dit jaar ook niet geweldig omdat er thuis nogal wat speelt. Toch hebben zijn duiven zich daar niets van aangetrokken. Zelf was ik tweede en had zes bij de eerste acht. Hoogtste prijspercentage had Jan Jansma (38%). Mooi was het om te zien dat alle liefhebbers prijs vlogen.

Uitslag PV Snel

In de afdeling tegen bijna 10.000 duiven zaten mijn eerste vier duiven in de top 25. Kan ik helaas niet zoveel mee omdat niet iedereen geklokt heeft e.d. maar toch.

Op naar volgende week. Dan staat er een vlucht vanuit Duiven op het programma.

 

 

 

< Terug