Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Tweede vlucht van 2018. Een dag later.
15-4-2018
 
Gisteren wederom (net als vorige week) een vreemde...

Gisteren werderom (net als vorige week) een vreemde vlucht gehad. De lucht zat in noord Nederland helemaal dicht en dat doet de duiven geen goed. Bij het klok afslaan gisteravond waren vele trieste gezichten. Vandaag komen er nog vele na mag je vanuit gaan, maar de eerste twee vluchten kregen onze duiven het niet cadeau.

Hier in Appelscha waren de voorbereidingen ook niet geweldig. De duivinnen die willen helemaal niet trainen. Vorig jaar waren ze elke dag 20 minuten geheel uit zicht en waren ze in goede doen. Nu moet ik ze het hok uitjagen en zijn ze geen minuut uit zicht. Dat moet beter.

De doffers doen het veel beter. Die maken er elke avond een mooi feestje van. Het was afgelopen woensdag  niet leuk meer. Ze bleven maar vliegen en of ze geschrokken zijn o.i.d. weet ik niet, maar toen het donker was (na 21.00 uur) vlogen ze nog. Ik kreeg ze niet naar beneden. Hard dat ze gingen! Toen ik naar bed ging heb ik nog even gekeken en zag ik 1 duif zitten op het hok. De rest was nergens te vinden. Donderdagochtend kwamen ze 1 voor 1 thuis en uiteindelijk blijkt dat ze allemaal weer veilig binnen zijn gelopen. Niets aan zulke acties. Donderdagavond heb ik de klep weer open gezet en tot mijn grote verbazing waren ze allemaal weer fanatiek aan het trainen. Niet te begrijpen dat spul.

Dan de vlucht. Zoals aangegeven gisteren een paar hele mooie vroege duiven die wel nog even enkele minuten moesten verspelen maar toch. Super tevreden. Na duif 8 een groot gat (10 minuten op zo'n afstand vind ik veel) en daarna een zeer traag verloop. Gelukkig met het klok afslaan op 1 na alles thuis.

In de vereniging tegen 231 ging de hoofdprijs naar Jaap Blomberg (net als vorige week). Mooi is dat alle acht liefhebbers prijs vlogen en er dus sprake is van een echte competitie. De plaatsen 2, 3 en 4 gingen hier naar Appelscha en daarover ben ik zeer tevreden. Mooi is ook deze plaatsen worden bezet door jaarlingen en dat ik een doffer voorop had. Dat geeft de buger moed. Hoogste prijspercentage was ook voor Jaap. Van de tien ingezette duiven vlogen 4 prijs (40%).

Uitslag PV Snel te Smilde

Dan Rayon 1 afdeling 10. Ook hier de eerste prijs voor Jaap Blomberg. Hele knappe prestatie tegen 1.953 duiven. Zelf bezet ik de plaatsen 7, 9 en 10 en dat is super. Hoogste prijspercentage als ik zo bekijk is voor de heer L. Niklaas uit Leek. Van de 10 duiven vlogen er 6 prijs (60%).

Uitslag Rayon 1 Afd 10

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/14042018%20Duiven_7547.GIF

Volgend weekend staat Gennep op het programma (144 km).

< Terug