Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Mooi rayon overwinning tijdens derde vitesse vlucht.
26-4-2018
 
De derde vlucht van dit jaar...

De derde vlucht van dit jaar is een vlucht geworden met twee gezichten. Natuurlijk erg blij met de rayonoverwinning tegen bijna 2.000 duiven, maar het verdere verloop viel mij erg tegen. Ook het verlies van een jaarling doffer (was vorige week nog mijn eerste met een 7e plaats tegen 1.950 duiven) komt hard aan. Deze jaarling doffer is gevonden bij mensen in de tuin. Deze mensen hebben zelf geen duiven, maar hebben wel de moeite genomen om de eigenaar op te sporen. Daar ben ik ze dankbaar voor.

Dan de vlucht zelf. Zoals aagegeven kwam de eerste duif uit de goede hoek maar heeft hij enorm veel tijd verspeeld door nog vele rondjes om het hok te vliegen. Ook geen kleine rondjes want hij was regelmatig uit zicht. Hierdoor verspeelde hij wellicht een afdelingsoverwinning en werd hij nu 5e. Ook knap natuurlijk.

In de vereniging tegen 233 werd begonnen met de eerste vier plaatsen. Het gat tussen de eerste en de tweede duif vind ik te groot op zo'n afstand.  Ook deze week wederom alle acht de liefhebbers in de prijzen. Goede zaak. Hoogste prijspecentage was voor Jaap Blomberg. Van de vier duiven die hij had meegegeven wisten er twee prijs te vliegen (50%).

Uitslag PV Snel te Smilde

Dan rayon 1 afdeling 10. Hier in totaal 1.925 duiven in concours. Ook hier werd begonnen met de eerste plaats. Plaats twee is voor de heer Reitsema uit Tolbert en derde was de heer Kuiper uit Nieuw Roden. Hoogste prijspercentage als ik het zo kan inschatten voor de heer M. van der Veen uit Nieuw Roden (71%). Heel knap. Het is overigens mooi om te zien dat de eerste tien plaatsen in het rayon door tien verschillende liefhebbers worden bezet. Mooie strijd en ook vaak aangeven een heel mooi rayon om in te vliegen.

Uitslag Rayon 1 afd. 10

 

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/21%20april%202018%20Gennep_9590.GIF

Morgen alweer inkorven voor de vierde vlucht van dit jaar. Tongeren staat op het programma en dat is 248 km voor mijn duiven.

< Terug