Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Resultaten vierde vlucht.
1-5-2018
 
Afgelopen zaterdag alweer de vierde vlucht...

Afgelop zaterdag alweer de vierde vlucht van dit jaar vervlogen. Losplaats was Tongeren (248 km). De duiven hadden dit keer te maken met een zzw wind. Niet de wind waar ik vrolijk van word, maar deze vluchten zitten er nu eenmaal tussen. Zaterdagmiddag voor 14.00 uur trouwens alle duiven thuis en dat is wel mooi uiteraard.

Pissig was ik overigens wel. Noord en zuid afdeling 10 stonden in Tongeren. Afspraak is dat wij dan gezamenlijk lossen. Iets wat van mij elke week mag. Een goede zaak voor een betere spreiding. Helaas is door de voorzitter van afdeling 10 besloten om gesplitst te lossen. Heel erg jammer en daarvoor gaan wij niet twee keer per jaar met elkaar vergaderen uiteraard. Afspraak is afspraak!

Dan de uitslag. In de vereniging gaat het goud en zilver naar Jaap Blomberg. Niet te geloven hoe die man te keer gaat dit jaar. Deze eerste twee duiven waren voor het eerst mee dit jaar. Snapt u het nog? Africhten was Jaap door de toestanden thuis niet aan toe gekomen. Zo de mand in!

Brons ging naar Appelscha en daar ben ik wederom tevreden over. Hoogste prijspercentage voor Jan Jansma (niet voor het eerst dit jaar). Van de 19 duiven die Jan mee had vlogen er 8 prijs (42%).

Uitslag PV Snel

Dan Rayon 1 afdeling 10. Hier begon ik met een 10e plaats en hiermee was mijn doel voor afgelopen weekend bereikt. De heer Jager uit Peizermade had het hoogste prijspercentage. van de 24 duiven die hij mee had vlogen er 15 prijs (63%). Heel knap.

Uitslag Rayon 1 afdeling 10

 

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Tongeren%2028%20april%202018_6855.GIF

Op naar de eerste midfond vlucht. Isnes staat op het programma en dat is 295 kilometer. Het begint leuk te worden. Graag noorden wind!

 

< Terug