Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Resultaten eerste midfond vlucht 2018.
6-5-2018
 
Gisteren een prachtige eerste midfond vlucht gehad...

Gisteren een prachtige eerste midfond vlucht gehad van dit seizoen. Laten wij hopen dat er nog vele mogen volgen. Bij een strak blauwe lucht en wind uit het oosten-noordoosten moesten de duiven bijna 300 km afleggen. De snelheden gingen naar beneden en dan komen de goede duiven voorop.

In de vereniging tegen 271 duiven was het dit keer goud, zilver en brons. Mijn eerste duif is een doffer uit 2014 die in 2015 nog 5e Midfond duif in de afdeling is geworden. Dit ondanks dat hij een vlucht niet had mee gedaan. Een toppertje dus die vorig jaar een terugval had. Vloog toen nog wel een keer een eerste in de vereniging, maar daarna was het over en uit. Dit jaar doet hij het weer super. Volgens mij staat hij in de top vijf asduiven rayon 1. Ook mooi is dat net als vorige week alle duiven bij het klokafslaan thuis waren.

Van de 45 duiven die ik mee had vlogen er in de vereniging 27 prijs. Dat komt ook omdat er nogal wat overnachters mee waren. Zo eerlijk moet ik wel zijn. In totaal vlogen 17 duiven prijs 1 op 10. Daar kijk ik naar en dat is heel goed vind ik. Dit keer had ik ook het hoogste prijspercentage (60%). Eerste keer dit jaar.

Uitslag PV Snel

Dan Rayon 1 afdeling 10. Hier gaat het goud naar de heer Zonneveld uit Nieuw Roden. Deze eerste duif vliegt een aantal minuten los en dat is pure klasse. Zelf begin ik op plaats 10 en opnieuw is mijn doel bereikt. Top 10 in het rayon vliegen. In het rayon vliegen er 19 prijs (43%). Hierover ben ik ook tevreden. Gaat de goed kant op.

Uitslag Rayon 1 afdeling 10

Volgende week staat Quievrain op het programma. Is 337 kilometer naar Appelscha.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/05052018%20Isnes_1234.GIF

 

 

 

< Terug