Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Loterij uitslag vlucht 19 mei.
21-5-2018
 
Niet netjes voor de winnaars natuurlijk, maar volgens mij...

Niet netjes voor de winnaars natuurlijk, maar volgens mij was het meer een loterij dan een eerlijke vlucht afgelopen zaterdag. De Friezen waren zo slim om zaterdag de duiven niet te lossen en hebben gisteren een prachtige pittige eerlijke vlucht gehad. Daar moesten de duiven werken om thuis te komen. Bij ons moesten ze geluk hebben om thuis te komen. Geef mij het eerste maar. Nu (maandag 12.00 uur) is het beeld in de omgeving dat er nog zo'n 10% onderweg is. Hier zijn inmiddels al een viertal duiven binnen gelopen. Uit  de omgeving Groningen 3x en 1 uit Oude Pekela. Hopen dat die van mij ook zo slim zijn om ergens op krachten te komen.

Dan de uitslagen. In de vereniging waren er minder duiven dan die weken daarvoor. De overnachters laten duiven thuis en ook een aantal programma spelers hadden duiven thuis gelaten voor de dagfond vlucht van volgende week. Achteraf gezien een hele slimme actie.

John Breuer pakt bij ons het goud. Mooi want dat was John dit jaar nog niet gelukt. Wel balen voor John dat er 2,5 uur later nog geen duif bij gekomen was. Maar goed, dat mag de pret eigenlijk niet drukken (doet het wel natuurlijk) want goud is goud. Zilver was voor de overnacht man Johny Vrieze. De overnachter hadden nu ook kans en dat heeft deze dan ook met beide handen aangepakt. Zelf begin ik op plaats 3 en daar moet ik tevreden over zijn. De top vijf bestaat uit vijf verschillende liefhebbers. Dat is dan wel weer leuk. Beter dan vorige week zal ik maar zeggen. Hoogste prijspercentage deze week voor Dick Vos. Van de 11 duiven vlogen er 6 prijs. Net iets meer dan 50%. De enige liefhebber die zaterdag bij het klok afslaan alle duiven thuis had was Harm Jansma. Dat was heel bijzonder.

Uitslag PV Snel

Dan Rayon 1 afdeling 10. Hier gaat het aantal deelnemende duiven heel rap naar beneden. De eerste vluchten dit seizoen zaten wij bijna op 2.000 duiven. Afgelopen zaterdag stonden er nog maar 1.442 duiven in concours. Een verval van bijna 30%. Nu dus zo'n drama vlucht aan de westkant van de afdeling en dat gaat waarschijnlijk inhouden dat het aantal duiven in concours nog verder gaat afnemen. Heeft het te maken met de jonge duiven vluchten van vorig jaar? Te gemakkelijk, te korte afstanden, te weinig ervaring opgedaan? Wie het weet mag het zeggen.

Onze vereniging had dit keer geen eer te behalen in het rayon. John die bij ons de eerste prijs won was pas 52 in het rayon. Dat weet je het wel. Gelukkig kennen wij het begrip aftrekvlucht. Hopen dat er dan niet nog zo'n bagger vlucht komt.

Goud in het rayon voor de heer Moes uit Noorhorn. Ook deze liefhebber moest bijna twee uren wachten op zijn tweede duif. Maar toch. De eerste (ook zijn 1e getekende) is vast geen slechte duif en die heeft het heel knap gedaan. De tweede plaats was voor M. van der Veer uit Aduard. Deze liefhebber heeft heel goed geklokt. Had van de 23 duiven maar liefst 17 in de prijzen. Om jaloers op te zijn. De derde plaats was voor de heer Jager uit Peizermade. Een liefhebber met hele goede duiven en constante uitslagen.

Uitslag Rayon 1 afdeling 10

 

< Terug