Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Zaterdag 26 mei 2018. Wat een dag.
27-5-2018
 
Een super mooie dag was het gisteren. Ik kan er niets...

Een super mooie dag was het gisteren. Ik kan er niets anders van maken. De dag begon al vroeg op het voetbalveld. Diverse teams konden kampioen worden waaronder onze C1 en D1. In beide teams speelt een zoon van mij. De C1 had het in eigen hand. Er moest minimaal gelijk worden gespeeld om kampioen te worden. De tegenstander stond echter tweede en dan verwacht je echte stijd en een spannende pot. Echter binnen tien minuten stond onze C1 al met 3-0 voor. Uiteindelijk werd het 6-1 (ik dacht gisteren 7-1, maar ik was te optimistisch). Naast het mountainbiken vindt meneer het voetballen ook super leuk om te doen. Toch zal er binnenkort een keuze moeten worden gemaakt. Gisteren nl een mtb wedstrijd laten schieten want je kan maar op een plaats tegelijk zijn over het algemeen.


http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/C1%20Kampioen_1188.JPG

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Medaille%20kampioenschap_8724.JPG

De jongste kon ook kampioen worden met de D1 alleen hadden zij de pech dat ze het niet in eigen hand hadden. Zelf wonnen zij met 9-0, maar de concurrent won ook en helaas is de kans op een kampioenschap vervlogen. Toch ook een knappe prestatie van dit team. Al helemaal als je dit totaal niet verwacht.

Dan de duiven. Twee vluchten stonden er op het programma. Een vitesse vlucht vanuit Weert (196 km) en een dagfond vlucht vanuit Sezanne (506 km). Beide vluchten zijn mooi op tijd gelost en zouden wederom pittig worden gezien de wind uit het O-NO.

Op Weert had ik 39 duiven mee. Ik zou in principe de beste duiven op de dagfond spelen, maar de vlucht van vorige week heeft roet in het eten gegooid. Daar hebben ze zo'n tik van gehad dat het onverstandig zou zijn om ze te spelen op de dagfond. Vandaar dat ik ze heb ingekorfd op de (herstel) vlucht vanuit Weert.

Het werd een prachtige vlucht waarbij ik overigens wel kon zien dat ze nog niet volledig de oude zijn. De komende week maar verder herstellen. Dan de uitslagen.

In de vereniging waren 156 duiven ingekorfd door 8 liefhebbers (ook overnachters). Ik begin hier met de plaatsen 1 t/m 13. Helaas moet ik zeggen. Is niet goed voor het verenigings gebeuren. In totaal 30 van de 39 in de prijzen en hierdoor ook het hoogste prijspercentage (77%).

Uitslag PV Snel Weert

Dan het rayon. Hier ging het goud naar de heer Lippets uit Smilde. Zilver was voor de heer Jager uit Peizermade en brons was voor de comb Kroeze Helmholt. Zelf begin ik op plaats 5 en heb 5 duiven in de top tien. Super tevreden hierover. In totaal 25 duiven in de prijzen (64%).

Uitslag Rayon 1 Weert

Dan de dagfond vlucht vanuit Sezanne. Hier dus maar twee duiven op ingekorfd. Een doffer die op dit moment bonvenaan staat in het rayon (Asduif totaal) en een duivin die tussen de jonge duiven zit en vorig jaar ook vroege prijzen vloog op de dagfond. Zoals gisteren aagegeven waren er nog geen meldingen en zat ik met Henri Hoeks te bellen. Zie ik een duif uit de goed hoek komen en dan staat je hart even stil. Wat een prachtige ervaring blijft dat toch. Uiteindelijk gaat deze doffer vrij rap naar binnen en blijf ik nog even met Henri in gesprek. Ik zei net tegen Henri dat ik die duivin eigenlijk niet mee had moeten doen omdat ze het vorige week toch wel zwaar had gehad. Hoor ik een knal. Zit ze op de klep! Dat geloof je toch niet. Zeven minuten na de eerste duif is nummero twee er ook en kan het klepje dicht. Kippenvel!

In de vereniging waren maar 25 duiven ingekorfd voor deze vlucht. Allemaal naweeen van vorig weekend. In de vereniging had ik dus goud en zilver. Brons was voor Harm Jansma. Mijn beide duiven vlogen prijs dus 100%. Hoe mooi is dat.

Uitslag PV Snel Sezanne

Dan rayon 1. Hier ging de hoofdprijs naar de heer Willems uit Lettelbert. Met maar 1 duif mee! Super knap. Zelf begin ik op plaats 2 en wordt mijn tweede duif nog 8e. Heel erg tevreden uiteraard.

In de afdeling overigens net geen teletekst. Wel een mooie 12e NPO en 34e NPO. Mooie opsteker!

Uitslag Rayon 1 Sezanne

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Sezanne%2026052018_6114.GIF

Dat was het weer. Een prachtige zaterdag achter de rug. Nu snel naar de tennisbaan want de jongste heeft een toernooi. De middelste is alweer aan traninen op de mtb en zo gaat het maar door. Kijken of het nog lukt vandaag om de hokken eens schoon te maken. Daar kom ik de laatste tijd niet aan toe. Druk, maar met dit soort weekenden is dat geen probleem.

Volgende week staat Quievrain (337 km) op het programma. Nu alweer zin in.

< Terug