Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Het resultaat van afgelopen zondag. 10e in de afdeling.
7-6-2018
 
Ik was er nog niet aan toe gekomen. Dan nog maar...

Ik was er nog niet aan toe gekomen. Dan nog maar even op de donderdag waarbij mijn gedachten alweer bij de komende vluchten is.

Afgelopen zondag dus na een dag afstel een prima vlucht gehad. Nou ja prima! Van de twintig duiven die mee waren kwamen er heel vlot vijftien thuis. Toen werd het heel stil en zondagavond waren er twee niet thuis. Heel bijzonder en overklaarbaar als je mij vraagt. Gelukkig is dinsdag toch nog een duif thuis gekomen, maar er is dus toch nog een duif achter. Verwacht je niet met zo'n vluchtje.

Waarschijnlijk zijn er op meer plaatsten duiven achter gebleven. Ik heb nl deze week vijf jaarlingen opgevangen. Zelfs bij mensen uit de tuin geplukt. Duiven zijn op zich nog wel prima (uiterlijk), maar de accu is blijkbaar helemaal leeg. Dit jaar staat de teller al op twintig aanvliegers. Ik vezorg de duiven altijd en kijk waar ze vandaag komen. Als ik dan in de buurt ben neem ik ze mee en lever ze dan af bij de eigenaar. Als iedereen dat doet, dan krijgen wij heel wat duiven op ten duur weer thuis.

Dan de resultaten.

In de vereniging waren 176 duiven ingekorft. Goud en zilver waren voor mijn duiven en Dick Vos was derde. De duiven van Dick deden het heel goed. Vier van de negen duiven thuis op plaats negen in de vereniging. Super. Hoogste prijspercentage deze week voor Jan Jansma. Zes mee en vijf prijs. Heel knap werk want dat is toch even 83%. Zelf vijftien van de twintig in de prijzen. Komt uiteraard doordat de overnachters ook inkorven. Geeft dus een wat vertekend beeld.

Uitslag PV Snel

Dan Rayon 1 afdeling 10. Hier nog iets meer dan duizend duiven in concours. De eerste plaats was voor de heer Bos uit Groningen. Niet de eerste keer dit jaar volgens mij. Zelf begon in op plaats 6 en heb 13 van de 20 in de prijzen. Hierover zeer tevreden. Het blijkt dat rayon 1 in de afdeling ook goed gepakt heeft. Dit had ik vooraf niet verwacht omdat er west in de wind zat. Toch is de wind blijkbaar anders geweest want anders hadden wij hier aan de westkant nooit zo goed kunnen klokken.

Het best geklokt in het rayon? Ik denk M. van der Veen uit Nieuw Roden. Van de 9 duiven 7 in de prijzen. Draait goed de laatste weken.

Uitslag rayon 1 afdeling 10

In de afdeling een mooie 10e plaats tegen 5792 duiven. Vooraf rekening gehouden dat het onmogelijk zou zijn vroeg te liggen in de afdeling. Blijkt het toch anders te lopen. Extra genieten.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/03062018%20Quievrain%20afdeling_3056.GIF

Tot nu toe verloopt het seizoen weer super. Boven verwachting en dat blijkt ook uit de tussenstanden in de afdeling. Bij zowel de vitesse, midfond als dagfond sta ik in de top 20. Dat ga ik waarschijnlijk niet volhouden, maar nu sta ik er toch maar even.

Dan komend weekend. Een dagfond vlucht vanuit Sourdun. Afdeling 10 noord gaat daar heen met ongeveer 1900 duiven en zuid gaat naar Sens. Net als Friesland. Zuid komt waarschijnlijk met iets meer dan 2000 duiven aanzetten in Sens. Sourdun en Sens liggen 36 km uit elkaar. Is het nu zo moeilijk om deze twee konvooien samen te voegen en een mooie gezamenlijke vlucht te maken met in ieder geval heel afdeling 10? Het liefst nog met Friesland want dan komt je misschien in totaal nog wel uit op 10.000 duiven. Punten haal je toch uit het rayon dus daar kan het niet aan liggen. Zal ook op kosten gebied een hele goede stap zijn. Duivensport is al duur genoeg.

Ik zal zelf niet zoveel duiven inkorven vanavond. Tussen de 2 en 6. Moet ik nog even bekijken. Morgen naar Gennep gaat een groep van 30 duiven. Ik doe nog even rustig aan op de fond. De mooie sector vluchten komen er nu snel aan en dan wil ik nog duiven hebben om mee te doen. Nu even niet teveel risico nemen.

 

< Terug