Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Zondag 10 juni 2018.
10-6-2018
 
Gisteren een prima verlopen vitesse vlucht...

Gisteren een prima verlopen vitesse vlucht vervlogen vanuit Gennep (144 km). Ik had vrijdagavond 29 duiven meegegeven en vooral de duivinnen stonden er prima op. Dat vond ik op zich vreemd, want het trainen van de dames is om te huilen. Bagger zou Theo Pander zeggen. Ik maak mij daar niet druk meer om omdat de enige die daar last van heeft ik zelf ben.

Al vroeg op de zaterdag klonk het startschot in Gennep en konden de bijna 6.000 duiven hun wedstrijd beginnen. Ik had verwacht dat ze op deze relatief korte afstand toch nog een vrij hoge snelheid zouden maken. Dat was dus niet het geval en pas om 10.27 uur kwamen er twee vanuit het zuiden aangevlogen. Later blijkt een doffer en een duivin. De doffers viel direct op de klep. Dat was mooi, maar de duivin moest nog een rondje maken. Dat kost dan 31 seconden en achteraf een top 10 notering in de afdeling.

In korte tijd waren alle 29 duiven thuis en was het dus een prima verlopen vluchtje. Een mooie generale voor volgende week. De sector vlucht vanuit Morlincourt.

Dan de uitslagen.

In de vereniging 203 duiven (waaronder een groot aantal overnachters). Mijn duiven wisten de plaatsen 1, 2 en 3 te bemachtigen en van de 29 duiven wisten er 23 prijs te vliegen (79%). Dit was tevens het hoogste prijspercentage van de vereniging.

Uitslag PV Snel (Gennep)

In rayon 1 nog iets meer dan 1.000 duiven. Hier ging de hoofdprijs naar de heer Lippets uit Smilde. Deze man heeft laten zien dat hij vrij regelmatig super uitslagen kan neerzetten. De plaatsen 2 en 3 zijn voor de heer Jager uit Peizermade. Net als vorig jaar bezig aan een super seizoen. Zelf begin ik op plaats 5 en heb drie duiven in de top 8. Zeer tevreden over. In het rayon 18 duiven in de prijzen (62%) en ook hierover ben ik tevreden.

Hoogste prijspercentage deze week voor de comb. Kroese Helmholt. Van de 10 duiven volgen er 8 prijs. Super!

Uitslag Rayon 1 afd. 10 Gennep

In de afdeling bijna 6.000 duiven in concours. Hier pakt mijn eerste duif een keurige 9e plaats. Het extra rondje van mijn tweede duif maakt dat deze duif net uit de top 10 valt. Zij moet genoegen nemen met een 11e plaats.

Gaat lekker de laatste weken. Volgens mij is dit de vierde week op rij dat er top 10 in de afdeling wordt gevlogen.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/09-06-2018%20Gennep%20afdeling%2010_3201.GIF

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/09-06-2018%20Gennep%20Rayon%201%20afdeling%2010_9776.GIF

Er is meer dan duiven. Vrijdagavond moesten de beide zonen voetballen en gisteren stond er voor de oudste zoon een mountainbike wedstrijd op het programma te Zeegse. Gelukkig heb ik deze wedstrijd kunnen bekijken, want wat was dat een mooie strijd. Een top zes die tot aan de laatste ronde elkaar een millimeter gunden. 45 minuten volle bak rijden door het zachte zand. Doe het maar eens. Bij de bel voor de laatste ronde wist Otto (mijn zoon) een gaatje te slaan op de nummer twee. Deze wist niet terug te komen en zo kon Otto als eerste finishen. Super!

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Forte%20MTB%20Zomercup%20Zeegse_5918.JPG

< Terug