Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Uitslagen Rethel zondag 10 juni 2018.
12-6-2018
 
Dat was een pittige vlucht. De duiven...

Dat was een pittige vlucht. De duiven kregen na een dag uitstel te maken met een stevige N-NW wind. Donderdagavond zijn ze de mand al ingegaan  en dus werd het een hele opgave.

Ik vond het zondag maar lang duren voordat ik een duif thuis kreeg. Wel weer bijzonder dat een minuut later nummero twee zich al meldde en een kwartier later was nummero drie ook thuis. Dit waren in principe de drie duiven die ik zou inkorven maar omdat er zo weinig duiven zouden komen besloten om ook een tweetal jaarling duivinnen (die tussen de jongen zitten) mee te geven. Achteraf niet zo slim. Gelukkig zijn beide dames maandag alsnog thuis gekomen maar je ziet dat de duiven er wel klaar voor moeten zijn. Dit doe je niet zomaar als duif.

Dan de uitslag. In de vereniging maar 26 duiven. Dick Vos was het mannetje deze vlucht. Drie mee en hij pakt de prijzen 1 en 2. Ook in de afdeling was zijn eerste duif mooi op tijd. Zelf was ik 3, 4 en 5 en daarover ben ik tevreden.

Uitslag PV Snel Rethel

Dan Rayon 1 afdeling 10. Hier gelukkig wat meer duiven dan twee weken gelden. De vorige Rethel had toen zijn sporen achtergelaten. Het blijkt dat veel duiven nu dusdanig waren opgeknapt dat ze konden worden ingekorfd.

De eerste prijs gaat naar Zuidhorn en wel naar de Comb. Konig-v.d. Veer. Ook knap want deze combinatie had ook maar twee mee. De Comb Kroese /Helmholt was tweede en de heer Kuiper uit Nieuw Roden was derde. Zelf pakte ik de prijzen 4, 5 en 22. Dit tegen 340 duiven en dat is keurig drie keer 1 op 10.

Uitslag Rethel Rayon 1

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/10-06-2018%20Rethel%20Rayon%201_6594.GIF

Op naar de eerste sectorvlucht van dit seizoen. Morlincourt (443 km). Hier gaan zoals het nu lijkt 30 duiven mee. Het lijkt er op dat wij zw wind krijgen. Een wind waarbij iedereen in het noorden kan winnen behalve de westkant van Friesland (m.n. boven het IJsselmeer). De duivenliefhebbers die daar wonen moeten het hebben van een ZO wind maar die heb je niet zo vaak.

Donderdag inkorven. Ik heb er zin in.

< Terug