Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Morlincourt een dag later.
17-6-2018
 
Prachtig zo'n sector vlucht waarbij...

Prachtig zo'n sector vlucht waarbij de spanning vooraf misschien wel het mooiste is. Zoals ik gisteren ook al aangaf, het zijn de meest eerlijke vluchten. Geen geneuzel met massa, wind enz. Uiteraard zijn er gebieden die niet gunstig liggen bij een ZW wind, maar dat is ook het geval als er per afdeling gelost wordt.

Zelf moest ik te lang wachten voor mijn gevoel en  later bleek dat dit gevoel juist was. Na een aantal super goede weekenden nu een wat mindere uitslag. Echt slecht vind ik het ook niet, maar het is niet meer top. Ik hoop uiteraard dat dit een tijdelijke dip is want er staan nog een aantal prachtige vluchten op het programma.

De uitslagen. In de vereniging tegen 173 duiven ging de hoofdprijs naar Jan Jansma. Mooi is ook dat Jan het hoogste prijspercentage weet te realiseren. Maar liefst 7 van de 10 duiven vlogen prijs. De tweede plaats gaan naar een duif van mijn hok. De 14-1432000 moest het weer doen hier in Appelscha. Twee jaar geleden was hij nog 5e Midfond duif van Afdeling 10 en op dit moment staat hij 7e Vitesse Asduif in Afdeling 10. Van dit soort duiven wil ik wel wat meer op het hok hebben zitten

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/NL14-1332000[1]_6878.jpg

De derde duif bij ons in de vereniging was van Dick Vos. ZIjn duiven doen het elke week beter. Wellicht dat hij de komende dagfond vluchten de verrassing van onze vereniging gaat worden. Zou mij niet verbazen.

Uitslag PV Snel Morlincourt

Dan Rayon 1 afdeling 10. Hier gaat het goud naar de heer Jager uit Peizermade. Die draait een super seizoen tot nu toe.  Zilver gaat naar Zoutkamp en wel naar de heer Houwen. Brons is voor Chris van Es. De man die een aantal jaren geleden nog met het marathon gebeuren bezig was en die nu dus laat zien dat hij op het programma spel goed uit de voeten kan. Mijn eerste duif is nog 8e in het rayon en om eerlijk te zijn had ik daar totaal niet op gerekend. Een flinke meevaller.

Uitslag Rayon 1 Morlincourt

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/16062018%20Morlincourt_1065.GIF

Direct naar de vlucht naar Assen gereden. Daar moest mijn zoon zijn derde landelijke wedstrijd fietsen. De eerste keer was hij 16e de tweede wedstrijd 14e en gisteren in Assen werd meneer 8e. Wat een progressie tussen al dat geweld. Jongens die al zes tot zeven jaar mountainbiken en waarvan de ouders het hele weekend in de camper langs het parcours staan. Je kijkt je ogen uit. Daarom ook super trots op mijn zoon. Twee jaar geleden een fiets gekregen en nu al aansluiting hebben bij de Nederlandse top. Ik vind het bijzonder.

Daarnaast niet stil gezeten. Afgelopen vrijdag versterking gehaald voor de dagfond. Het is het mooiste onderdeel van de duivensport, maar misschien ook wel het moeilijkste. Met deze duiven moet ik verder kunnen bouwen aan een dagfond hok. Nu speel ik nog op bescheiden voet dagfond maar de toekomst ligt vrijwel volledig op dit onderdeel hier in Appelscha.

< Terug