Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Twee rayon overwinningen!
24-6-2018
 
Gisteren stonden er twee vluchten op het...

Gisteren stonden er twee vluchten op het programma. De laatste vitesse vlucht van dit seizoen en de derde dagfond vlucht van dit seizoen.

Om te beginnen de vitesse vlucht vanuit Tongeren (248 km). In totaal had ik 30 duiven ingekorfd voor deze vlucht. Ook een aantal duiven die veelal thuis zijn gebleven omdat ze niet helemaal fit waren (ongelukken, spierproblemen enz). Deze vlucht verliep moeizaam in mijn ogen. De eerste duif kwam thuis op het moment dat ze ook verwacht werden, maar het verdere verloop was niet geweldig. Dat was bij meer liefhebbers zo heb ik begrepen. De eerste duif die thuis kwam is een prachtige doffer die ik gekregen heb van Hans Snip. Deze duif heet dan ook Hansie Hansie. Tot nu toe geen hoogvlieger behalve dan vorge week (19e tegen 842 duiven). Nu dus mijn eerste en deze duif vliegt gelijk ook even een eerste in het rayon tegen 885 duiven.

De uitslagen van Tongeren. In de vereniging tegen 190 duiven werd door Hansie Hansie de eerste prijs gewonnen. Tweede was Dick Vos (6 duiven mee en 3 in de top 10)! en de derde prijs ging ook naar Appelscha. Daarover tevreden. In totaal 10 van de 30 duiven in de prijzen dat is minder dan gehoopt. (Wellicht dat de duiven niet helemaal fit zijn. Vrijdagmorgen nl naar de specialist geweest en die zei dat ze lichte ornithose hebben).

Uitslag PV Snel Tongeren

In het rayon ging het goud dus ook naar Appelscha. Tweede was de heer Bos uit Groningen en derde was de heer Jager uit Peizermade. Deze heren vliegen het hele seizoen al hard en daarom ben ik extra trots dat ik ze net voor heb kunnen blijven. In het rayon 9 van de 30 duiven in de prijzen. Had wel wat meer mogen zijn.

Uitslag Tongeren Rayon 1 afdeling 10

Helaas ook een achterblijver. Een jaarling doffer die begin dit jaar tegen het raam is gevlogen is nog niet thuis. Heeft toch te veel schade opgelopen neem ik aan. Heel jammer, het was nl een prachtig beest.

Dan de dagfond vlucht vanuit Sens. Hiervoor moest ik inkorven in Assen. Een sterke vereniging vooral als het gaat om de dagfond vluchten. In totaal 10 duiven ingekorfd donderdag en mijn hoop was gevestigd op de 115. Deze doffer heeft nog niet gemist dit jaar en staat bij de beste 8 asduiven in de afdeling. Ik had het idee dat dit een loodzware vlucht zou worden gezien de stevige kopwind. Dat werd het echter niet. Om 15.12 uur meldde zich een jaarling duivin. Een verrassing dus. Deze dame was nog maar net binnen of de 115 viel op de klep. Geen centje pijn en nog zo rond als een kogel. Wat een topper. Ik vermoed dat hij goede zaken doe in de WHZB competitie e.d. Zou mij niet verbazen als meneeer ook 2e Dagfond duif staat in de afdeling. Ik houd het morgen in de gaten.

In onze eigen vereniging waren niet zoveel duiven dus ik ga het alleen over de resultaten in het rayon hebben. Hier winnen mijn eerste twee duiven goud en zilver. Kroese Helmholt uit Leek wist brons te pakken. Wat ben ik tevreden. Na mijn bezoek aan de specialist vrijdagmorgen zat ik toch wat nerveus de duiven op te wachten. Niet nodig blijkt achteraf. Van de 10 duiven vliegen er ook nog eens 7 prijs. Daarover zeer tevreden. Ook voor het klok afslaan alles thuis. Ging eigenlijk nog vlotter dan de korte vlucht vanuit Tongeren.

Uitslag Sens Rayon 1 afdeling 10

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/23062018%20Sens_2610.GIF

Nog even dit. Gisteren was het in afdeling 10 de dag van Gerald Ensing als je het mij vraagt. Op Tongeren 1 en 2 in de afdeling en op de dagfond vlucht ook 1e in afdeling 10 Noord. Geweldig. Ik gun het deze sympathieke liefhebber dan ook zeer. Altijd zet hij zich in voor de duivensport in het algemeen. Wil graag een duivensport die ook toekomst proof is. Gefeliciteerd Gerald.

Over mijn toekomst. Donderdagavond met Wessel Regtop gesproken en dat heeft mij aan het denken gezet. Hij gaat alleen voor de dagfond (en dat doet hij super). Ik wil dat eingenlijk ook al jaren maar vind het mooi om elk weekend duiven te zien thuis komen. Zoals het nu lijkt ga ik hem volgen. Volgend seizoen alleen nog maar dagfond en de tussen vluchten laat ik dan schieten. Brengt ook wat meer rust binnen het gezin.

< Terug