Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

2e Afdeling 10 vanuit Quievrain
1-7-2018
 
Gisteren weer een prachtige vlucht gehad...

Gisteren weer een prachtige vlucht gehad hier in Appelscha. De omstandigheden voor de duiven waren wederom pittig en dat was dan ook de reden om een aantal duiven thuis te laten. Als de wind zo blijft dat krijgen ze nog een aantal stevige opdrachten en het zijn dieren en gebruiksvoorwerpen. Dus met verstand spelen en als je door de week ziet dat er een aantal wat minder zijn, dan gewoon een week rust geven. Vandaar 19 duiven op reis gestuurd naar Quievrain (337 km) afgelopen vrijdag.

Gistermorgen dus geen vroege lossing. Helaas was er nevel op de losplaats en konden de duiven pas om 08.45 gelost worden. Met een stevige oosten wind lig je gunstig in Appelscha. Dat mag duidelijk zijn. Toch moet het dan nog wel even gebeuren want het is geen vanzelfsprekendheid. Zoals gisteren aangeven kwam mijn eerste duif uit een koppeltje van vijf. Dat is uniek hier in Appelscha want wij zien hier nooit duiven. Wel een mooi gezicht en als het later ook nog de 2e duif in de afdeling blijkt te zijn dan weet je dat deze herinnering je lang bij zal blijven.

Ik had niet direct in de gaten welke duif dit was. Tot ik op de klok keek en zag dat het mijn jaarling duivin 17-362 was. Het mooie is dat haar moeder al eens een 1e tegen iets meer dan 21.000 duiven heeft gevlogen op Quievrain en een jaar eerder een 2e in de afdeling tegen bijna 5.000 duiven. Die heeft het dus niet van een vreemde. Afgelopen voorjaar had ik nog een jonge duif uit dit koppel geschonken aan de verkoping in Jubbega. Er was niet zoveel animo voor en dus zit dit jong gewoon weer in mijn eigen hok. Achteraf blij natuurlijk.

 http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/17-4706362_1580.jpg

Dan de uitslagen. In de vereniging nog 158 duiven. Hier ging het goud naar bovenstaande duif. Het zilver ging naar een jaarling doffer van mij en brons was voor een jaarling doffer van Jan Jansma. Jan heeft teven het hoogste prijspercentage. Maar liefst 7 van zijn 10 duiven wisten prijs te vliegen.

Ook mooi is dat alle 7 liefhebbers die ingekorfd hebben prijs vliegen. Je ziet bij sommige verenigingen dat een kwart (en soms meer) van de liefhebbers niet op de uitslag voor komen. Ik begrijp wel dat dat voornamelijk aan die liefhebbers zelf ligt, maar het is wel een kwalijke zaak. Deze mensen houd je niet betrokken bij het duiven gebeuren op deze wijze.

Uitslag PV Snel te Smilde

Dan rayon 1 afdeling 10. Hier was het zilver voor mijn jaarling duivinnetje. Dit na een hele vroege topduif van de heer Van der Veen uit Nieuw Roden. Deze duif wist tevens de 1e plaats in de afdeling te bemachtigen. Brons was voor de heer Van Zonneveld uit Nieuw Roden. Deze liefhebber heeft ook een top seizoen tot nu toe. Mijn tweede duif was nog 11e in het rayon en in totaal vlogen er 9 van de 19 prijs. Viel mij een beetje tegen moet ik zeggen. Hoogste prijspercentage in het rayon is volgens mij voor Lubbert Bos. Van de 9 duiven vlogen er 7 prijs. Of ik moet een andere liefhebber over het hoofd hebben gezien.

Uitslag Rayon 1 Afdeling 10

Op naar volgende week. Er staat een dagfond vlucht vanuit Bourges en een midfond vlucht vanuit Rethel op het programma. Een dikke 711 en 406 km. Voorspelling is dat de wind in het noorden blijft. Wordt dus wederom pittig.

 

< Terug