Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

6e Afdeling 10 Chimay
8-7-2018
 
Vorige week een 2e in de afdeling en nu een...

Vorige week een 2e in de afdeling en nu een mooie 6e plaats. Wat dat betreft gaat het super.

De duiven vanuit Chimay (353 km) kwamen al vroeg los. Om 11.45 was mijn eerste duif thuis en deze jaarling doffer was super gemotiveerd. Hij ging als een razende naar binnen (zeiden de buren). Helaas zelf niets gezien. Het verder verloop was heel erg matig. Net als vorige week en daar maak ik mij wel zorgen over. Er is iets, maar wat? Morgen komt de dierenarts bij ons in de vereniging. Misschien kan hij iets vinden.

Ook is er een duif achter gebleven. Hansie hansie (een aantal weken geleden nog rayon winnaar) is helaas niet thuis gekomen. Ik ga uit van een ongeluk.

In de vereniging wederom het goud gepakt. Jan Jansma winst het zilver te behalen en het brons is voor John Breuer. Jan Jansma was met 10 mee en 9 prijs het heertje. Super goed geklokt.

Uitslag PV Snel Chimay

Dan Rayon 1. Hier nog bijna 900 duiven in concours. In dit rayon zitten vooral vitesse en midfond liefhebbers als ik kijk naar het aantal duiven op de dagfond. Hier wint mijn eerste duif ook goud en gaat het zilver naar de heer Lippets uit Smilde. Brons is voor Terpstra Breurken. Volgens mij heeft de heer Van der Veen uit Nieuw Roden opnieuw het hoogste prijspercentage. Van de 8 duiven vlogen er 6 prijs. Die doet het super de laatste tijd.

Uitslag Chimay Rayon 1 afdeling 10

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/07072018%20Chimay%20Rayon%201_8076.GIF

Mijn eerste duif wist zich ook prima te klasseren in de top van de afdeling. Tussen al de geweld uit Appingedam en omstreken.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/07072018%20Chimay%20Afdeling%2010_7707.GIF

Dan Bourges (711 km). Dit werd geen geweldige vlucht hier in Appelscha. Ik had mijn beste duiven meegegeven en dan is het zuur dat ze niet goed komen. Pas om 18.18 kwam mijn beste doffer aangevlogen. Ging vlot naar binnen en toen was het wachten op de dames. Uiteindelijk waren er gisteravond 4 van de 9 thuis. Vanmorgen zijn er nog 4 bij gekomen en mis ik dus nog 1. Dit is de nummer 1 in het rayon van vorige week (en 2e in de afdeling). Ik verwacht haar nog wel thuis, maar als dat niet zo is dan raak ik dit weekend twee duiven kwijt die beide een rayon overwinning hebben behaald. Dat zou extra zuur zijn.

Volgend weekend de laatste midfond vlucht van dit jaar. Blij mee want mijn (duiven)accu is bijna leeg. Ik ben toe aan wat anders dan duiven duiven duiven duiven.

< Terug