Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Laatste midfond vlucht 2018. Een dag later.
15-7-2018
 
Gisteren onder prachtige omstandigheden de...

Gisteren onder prachtige omstandigheden de laatste midfond vlucht van dit jaar vervlogen. Helaas (zoals verwacht) is het kaarsje hier langzamerhand aan het uit gaan. De prestaties werden elke week iets minder (wel steeds een vroege, maar daarna was het vaak wachten) en gisteren werd het midfond gebeuren afgesloten met het slechtste resultaat van dit seizoen. Wel binnen een half uur 19 van de 20 duiven thuis. Daarover was ik zeer tevreden, maar dit keer geen vroege duiven. Het is ook niet elke week feest. Overigens was het in groot verband een drama als je naar onze vereniging kijkt. Wij komen er helemaal niet aan te pas.

De uitslagen:

In de vereniging tegen 169 duiven ging het goud en zilver naar de heer Breuer. Aan het eind van het seizoen moet het nog even gebeuren in Hoogersmilde lijkt het wel. Brons ging hier naar Appelscha en dat valt mij nog reuze mee. Hoogste prijspercentage was deze week opnieuw voor Jan Jansma. In totaal 10 van de 11 duiven in de prijzen (1 op 4) en dat is super. Zijn duiven stonden er vrijdag ook heel mooi op dus ik had er al rekening mee gehouden. Zelf 14 van de 20 (70%) in de prijzen. Met dank aan de overnachters. Anders was het prijspercentage veel lager uiteraard.

Uitslag Quievrain PV Snel

Dan Rayon 1. Hier ging het goud naar de heer Jager uit Peizermade. Die blijft maar gaan dit jaar en kent geen dipje blijkbaar. Alhoewel hij wel 14 minuten moest wachten op de tweede duif. Beetje herkenbaar met wat mij de afgelopen weken is overkomen. Het zilver gaat n aar de heer Dost uit Wehe den Hoorn en de heer Zonneveld uit Nieuw Roden pakt het brons. Heel apart dat met een noordelijke wind de langste afstanden de dienst uit maken in rayon 1. Zelf begin ik op plaats 40 en dat is volgens mij het dieptepunt van dit seizoen. Nog wel 11 van de 20 in de prijzen en dat is in mijn ogen het enige positieve van gisteren. Hoogste prijspercentage in het rayon gaat volgens mij naar de heer Zonneveld. Van de 17 duiven vlogen er 12 prijs. Heel knap en dat ook al het hele seizoen.

Uitslag Quievrain rayon 1 afdeling 10

En dan komend weekend. De vlucht vanuit Chateauroux staat op het programma. Het is uiteraard wel de bedoeling om mee te doen alleen weet ik nog niet hoeveel en welke duiven ik ga spelen. Ik houd de weersvewachtingen in de gaten en als het heel erg zwaar dreigt te worden dan korf ik naar alle waarschijnlijkheid bescheiden in.

< Terug