Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Chateauroux een dag later.
22-7-2018
 
Dat was wederom een pittige vlucht...

Dat was wederom een pittige vlucht. Dat konden wij uiteraard zien aankomen en met soort vluchten moet je duiven super hebben.  Anders dan sta je voor niets in de lucht te loeren.

Bij mijn duiven is het beste er wat van af de laatste weken. Stond gisteren dus ook niet met hoge verwachtingen op de duiven te wachten. Dan sta je een stuk relaxter bij het hok en het wachten kon mooi gecombineerd worden met een bbq. Werd het nog gezellig van ook. Uiteindelijk kwam om 18.33 mijn eerste en om 19.34 was de helft thuis. Toen werd het stil en vanmorgen waren er nog een aantal, maar mijn beste duif van dit seizoen is nog onderweg. De hele week in twijfel gestaan. Wat moet ik doen? Thuis houden of toch meegeven. Voor het laatste gekozen. Het hoort er bij maar het went nooit.

Dan de uitslag. In het NIC tegen 69 duiven ging de hoofdprijs naar Jaap Louwes (net als op Bourges). Ook de tweede plaats was voor Jaap en derde was de Comb. Smit Mulder. Zelf begon ik op plaats 4. Ook wist ik nog een 7e, 9e, 12e en 15e plaats te bemachtigen. Alle vijf duiven dus in de prijzen (1 op 4). Hierover tevreden.

Dan de prestaties van het team Koopman. Wat zij presteren is uit de kunst. Heel sector 4 (en eigenlijk gewoon het hele land) wordt vliegles gegeven. Nogmaals, een super prestatie. Overigens vind ik Gerard Koopman ook een hele sympathieke liefhebber. Doet niet uit de hoogte en is in het algemeen een fijne vent. Ben ik blij met deze ontwikkeling. Nee. Verre van zelf. Het blijft een lastige materie. Profs die mensen in dienst hebben en alle faciliteiten voor handen hebben nemen het op tegen amateurs. Vooral de werkenden onder ons hebben het zwaar. Tijd om de duiven zo voor te bereiden als dat de profs doen hebben zij gewoonweg niet. Nu hoor ik mensen zeggen waar een wil is, is een weg. Klopt, maar er moet ook balans zijn in je leven (gezin). Naast het werk moet je tijd besteden aan je gezin, vrienden enz. Dat is niet te combineren met het super voorbereiden van je duiven voor het grote werk. Dit alles motiveert de meeste liefhebbers niet om nog langer deel te nemen aan bepaalde vluchten. Zo is het gewoon en dat is erg jammer voor de duivensport. Daar moeten wij eens over nadenken. Wat kunnen wij doen om er voor te zorgen dat de duivensport (incl dagfond) leuk blijft voor alle liefhebbers zonder de profs te beledigen of in het kwade daglicht te stellen.

Mooi onderwerp om te bespreken tijdens het stille seizoen.

 

< Terug