Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Duivenvrij weekend.
29-7-2018
 
Dit weekend dus geen vluchten hier in Noord Nederland. De jonge...

Dit weekend dus geen vluchten hier in Noord Nederland. De jonge duiven vluchten zijn geannuleerd. Afgelopen week werd er volop gespeculeerd. Wat gaan we doen: uitstellen, annuleren enz. Iedereen heeft hier zo zijn mening over het is best wel vermakelijk om al die meningen te volgen. Meestal blijven de mensen redelijk fatsoenlijk, maar er zijn een aantal bij......

Zelf doe ik niet mee aan de jonge duiven vluchten. En niet voor niets. Ik heb slechte ervaringen met de jonge duiven vluchten in het algemeen. Hoge temperaturen, duiven die nog niet over de kinderziektes heen zijn enz. Dat is dan ook de reden dat ik een aantal jaren mijn jongen op de natour en taartvluchten speel (met uitzondering van vorig jaar omdat wij toen heel laat begonnen met de jonge duiven vluchten en er geen natour in het programma was opgenomen) en met veel succes. Succes daarmee bedoel ik niet prestaties, maar het minimale aantal duiven dat is verspeeld. Ze gaan op deze wijze toch nog een acht of negen keren mee met de vrachtauto en doen in mijn ogen genoeg ervaring op voor hun verder carriere.

Dan nog even over het stukje van vorige week. Ik vroeg mij af of de dominantie van bepaalde liefhebbers op Bourges en Chateaoux goed is voor de duivensport in het algemeen. Professionele begeleiding en grote aantallen duiven enz. Hierop heb ik een aantal reacties gehad. De meeste mensen gaven aan dat ik vooral naar mijzelf moest kijken en dat deze ontwikkelingen niet slecht zijn voor de duivensport. Goed om te weten dat ik waarschijnlijk een mening heb die niet door meerdere liefhebbers wordt gedeeld. Blijft dat ik ook wel begrijp dat liefhebbers die zo hard vliegen op dit soort vluchten er erg veel voor moeten doen. Dat staat buiten kijf en daar heb ik erg veel waardering voor. Maar goed. Ik zal hier vaker mijn mening opschrijven en dat niet iedereen het daar mee eens is begrijp ik.

< Terug