Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

8e NPO Sezanne.
6-8-2018
 
Wat een mooie afsluiting van het oude duiven seizoen. Op de...

Wat een mooie afsluiting van het oude duiven seizoen. Op de laatste dagfond vlucht van dit jaar toch nog een vooraf gesteld doel voor 2018 weten te realiseren. Een teletekst vermelding op een NPO vlucht. Erg blij mee.

Het hele jaar werd uitgekeken naar de sector vluchten, maar helaas waren mijn duiven op dat moment een stuk minder goed dan die weken daarvoor. Gelukkig zijn de duiven de laatste twee weken weer wat beter in vorm en dat zag ik al aan de trainingsarbeid. Met name de dames gingen flink tekeer en dat terwijl het op het warmst van de dag is (eind van de middag). Dat dit geen garantie is weet ik ook inmiddels. Toch geeft het de mens vertrouwen.

 
 

De eerste duif was mooi op tijd, maar ook de hokgenoten die iets later kwamen hebben het nog goed gedaan. In het rayon werden de plaatsen 1, 4 en 8 behaald. Super tevreden! 

 
Rest mij nog Gerald Ensing te feliciteren. Wat een klasse uitslag zet deze jonge liefhebber neer. Petje af!  Kees Santig deed het overigens niet veel slechter. Top liefhebbers die ik het gun. 
 
Nu kunnen wij ons richten op de jonge duiven. Deze heb ik twee maal afgericht op hele korte afstanden. Vast ritueel. De komende weken gaan we daar meer werk van maken. De weersomstandigheden worden ook beter (voor jonge duiven). Dat komt mooi uit. De eerste natour vlucht staat 25 augustus op het programma. Nog alle tijd. 

 

< Terug