Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

De vakantie voorbij.
26-8-2018
 
Zo, de afgelopen tijd kunnen genieten van...

Zo, de afgelopen tijd kunnen genieten van drie vrije weken.

Wij laten hier in Appelscha het jonge duiven spel voor wat het is en gaan er op uit met het gezin. Na de laatste dagfond vlucht zijn wij vertrokken naar Orange. Zo blijf je toch een beetje betrokken bij het duivengebeuren. Prachitg weer, prachtig huisje en genoten van de omgeving. Overigens zijn wij niet de hele drie weken in Frankrijk gebleven want ook hier in Nederland zijn mooie plekjes om te mountainbiken of te varen. Zo zijn wij nog naar Ameland en naar het Sneekermeer geweest. Dat laatste is in de tuin van Theo Pander. Vaak zie ik overeenkomsten tussen mij en Theo als het om de beleving van de duivensport gaat, alleen denk ik dat Theo wat fanatieker is. Zo zie ik dat hij zijn duiven regelmatig wegbrengt en hiervoor zijn wekker zet in de vakantie. Iets wat ik nooit zou doen. Geen zin in en dat maakt het verschil. Ik doe dat ook niet omdat ik dan de balans kwijt raak tussen plezier en moeten. Als dat laatste gaat meespelen binnen mijn hobby dan is het snel afgelopen. Ik denk ook gezien de laatse berichten op Theo zijn site dat het leuke (ongedwongen) plezier daarom bij hem voor een deel weg is.

Ik sprak de laatste weken meer liefhebbers die er alles voor doen om maximaal te presteren. Met name met de jonge duiven. Rijden, rijden en nog een rijden. Dat doet mij denken aan het verhaal dat ik in Smilde eens hoorde aan de stamtafel. Een kampioen jonge duiven in de afdeling kwam met zijn bekertje van het podium gelopen en zei tegen zijn tafelgenoten. Dit bekertje heeft mij 5.000 kilometer aan training gekost. Zo, dan ben je weer even terug op aarde. Maar toch. Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt.

Hier gaan de jonge duiven mee op de natour en de taartvluchten. Tussen de diverse uitstapjes door ben ik twee keer met de duiven op stap geweest. De eerste keer ging het niet zo vlotjes. Bij het loslaten van de jongen kwamen zij in een grote groep duiven terecht die al op koers waren. De hele dag druppelde het duiven en uiteindelijk zijn er drie achter gebleven. Afgelopen vrijdag opnieuw op stap geweest met de jongen en wel naar Steenwijk. Vrijdagavond waren er nog drie onderweg en deze zijn zaterdag alsnog thuis gekomen. Dat lijkt dus goed.

Volgende week zaterdaq staat de eerste natour vlucht op het programma. Voordeel van zo'n vakantie is dat is dat ik daar dan weer zin in heb.

 

< Terug