Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken zondag 25 november 2018.
25-11-2018
 
De laatste weken de site niet bijgehouden. Reden hiervoor...

De laatste weken de site niet bijgehouden. Reden hiervoor is dat is na het seizoen altijd een beetje duiven moe ben. De verzorging in en rond het hok staat dan ook op een laag pitje. Is volgens mij niet erg om even wat minder tijd te spenderen aan de duiven. Voor de liefhebber in ieder geval een mooie gelegenheid om de accu weer op te laden.

Wat is er allemaal gebeurd de laatste weken: Het belangrijkste en eigenlijk ook het meest trieste is dat onze vereniging PV Snel te Smilde na 55 jaar ophoudt te bestaan. Het aantal leden nam dusdanig af dat het niet meer vol te houden was om door te gaan. Erg jammer want er zijn ook leden die stoppen omdat de vereniging ophoudt. Gaat zo dubbel zo snel met de achteruitgang van de duivensport hier in de regio. Nu moet ik dus naar een andere vereniging. Ik ga hier maar niet te diep op in, maar het is een hele toer als je in een grensgebied tussen twee afdelingen woont om lid te worden bij de vereniging die je zelf hebt uitgekozen.

Dan de wat leukere berichten. Deze maand de prijsuitreiking gehad van de Fondclub Noord Nederland. Hier uiteindlijk een mooie 1e plaats weten te behalen op de dagfond. Om precies te zijn 1e hok aangewezen. Een prestatie waar ik erg trots op ben.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Kampioenschap%20Fondclub%20Noord%20Nederland%202018_3193.jpg

Tevens heeft afgelopen maand de prijsuitreiking van afdeling 10 plaatsgevonden. Hier een 2e plaats weten te bemachtigen op de dagfond. Zowel aangewezen als ook onaangewezen. Op de vitesse een 9e onaangewezen. Kortom ook hier super tevreden over.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Kampioenschap%20dagfond%20afdeling%2010_5223.jpg

De prijsuitreiking van de afdeling werd opgeluisterd door de Boerenblond. Zo kon het gebeuren dat Sinterklaar op groene crocs de zaal binnen kwam. Mede hierdoor werd het een gezellige en vermakelijke avond.

< Terug