Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Kerst 2018
26-12-2018
 
Alweer eind van 2018. Wat gaat zo'n jaar toch snel...

Alweer eind 2018. Wat gaat zo'n jaar toch snel voorbij. De Kerstdagen vind ik altijd een mooi moment om even terug te kijken en het jaar te evalueren. Conclusie: een prachtig jaar waarbij het prive, op het werk en met de duiven heel erg goed is gegaan. Wat wil een mens nog meer zou je zeggen.

In mijn prive leven volop kunnen geniet van mijn gezin. De kinderen doen het goed op school en sporten daarnaast veel en met succes. Lekker in balans. Dit jaar helaas wel afscheid moeten nemen van onze trouwe hond Sepp, maar daarvoor in de plaats weer een prachtige pup gekregen met de naam Bas.

Op het werk ging het ook lekker. Onze organisatie heeft een aantal zware jaren gehad met een grote krimp in het aantal personeelsleden tot gevolg. Dan moet je blij zijn dat jij de dans ontspringt en het geweldig naar je zin hebt. Regelmatig ver van huis en lange dagen, maar als je plezier hebt in wat je doet, dan kun je dat wel relativeren.

Dan de duiven. Het seizoen 2018 stond in het teken van mooi en droog weer. Als je mij vraagt een prachtig duiven seizoen waarbij je wist dat de duiven los zouden komen. (Bijna) geen gedoe met uitgestelde lossingen en lage snelheden. Eerlijke harde vluchten. Zat gisteren te denken wat de mooiste vlucht van 2018 was. In mijn geval was dat de dagfond vlucht vanuit Sezanne van 26 mei 2018. Twee duiven mee en een vlucht die veel zwaarder was dan verwacht. Nog geen duif op de meldlijst en terwijl ik de kwalificatie F1 zou gaan kijken buiten en ondertussen Henri Hoeks aan de lijn heb zie ik een duif aankomen. Een extra ronde om het hok en toen mooi vlot naar binnen. Mijn beste duif van het hok de 115 was weer op tijd.  Acht minuten later was mijn tweede duif ook thuis en kon het klepje dicht. Super mooi! Deze vlucht kan ik in mijn gedachten zo weer voorbij laten komen. Uiteindelijk een 12e en een 36e NPO. Kortom, met weinig duiven mee is het soms ook genieten. Helaas ben ik de 115 verspeeld op Chateauroux en daar baal ik nog steeds van. Deze duif stond bovenaan als asduif dagfond in de afdeling, maar had ook niet gemist op de midfond en vitesse. Een hele beste zeg maar.

Dan de situatie waarin ik nu ben beland. Dat wens je niemand toe. Clubloos net als nog twee liefhebbers van de inmiddels opgeheven vereniging in Smilde. Echt diep triest in een duivensport waarbij je elke liefhebber nodig hebt. Probleem is dat zowel Appelscha als ook Smilde op diverse grenzen liggen. Grens afdeling 10 en 11 als ook op de grens afdeling 10 noord en zuid. Ik kan je zeggen dat je dan overgeleverd bent aan derden. Gewoon naar de vereniging gaan die bv het dichtst bij is kan/mag niet. Het hokjes denken is men nog steeds niet verleerd. De vraag naar duidelijkheid is na zeven weken nog niet beantwoord. Mij geeft het een gevoel van: zoek het maar uit en wij bepalen waar jij gaat inkorven. Wij laten jou zo lang mogelijk in onzekerheid en dat jij nog geen (fond)ringen kunt bestellen e.d. is niet ons probleem. Mij frustreert dit enorm en (ook) gezien de drukte die er op  mij afkomt (prive en met buitenlandse reizen) heb ik besloten het bijltje er bij neer te gooien. Kortom: zoals het nu lijkt stop ik met de duivensport. Heel jammer omdat ik de afgelopen maanden nog flink geinvesteerd heb in (super) dagfond duiven en ik het vliegprogramma (m.n. dagfond) top vind. De duiven nu nog verkopen lukt niet meer en dat kan een reden zijn dat ik in 2019 waarschijnlijk nog deelneem aan de vluchten. Voorwaarde is dan wel dat ik een vereniging moet hebben. Volgend jaar om deze tijd gaat dan de hele boel in de verkoop. Ik zal nog een klein aantal jonge duiven houden zodat er nog wel wat rond huis vliegt. Daar geniet ik meer van dan de duivensport in het algemeen op dit moment.

Kortom: een prachtig jaar gehad, maar de duivensport raakt weer een liefhebber kwijt en helaas ben ik niet de enige. Als ledenadministrateur dit jaar vijf liefhebbers uitgeschreven met als reden: gestopt. Het gaat hard achteruit zo.

 

< Terug