Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Koppelen.
10-1-2019
 
Deze week geniet ik van een paar...

Deze week geniet ik van een paar vrije dagen. Tijdens de feestdagen heb ik nl gewerkt. Vandaar dat ik heb besloten om de tweede week van januari maar vrij te nemen. Nu alle tijd om de duiven te koppelen. Ik voel mij een professional zoveel tijd breng ik door in de hokken. Het koppelen gaat dan ook zeer voorspoedig. De laatste jaren zag ik hier als een berg op tegenop, maar als je veel tijd hebt is het nog leuk ook. Gaan wij in de toekomst vaker doen.

De toekomst? Ik heb nog steeds geen nieuwe vereniging. Vorige week nog de nodige tijd en energie gestoken in deze soap, maar (officieel) nog zonder resultaat. Gelukkig krijg ik hulp van een aantal andere liefhebbers die het goede met mij voor hebben. Zelf ben ik minder strijdlustig dan normaal maar dat heeft ook te maken met het feit dat ik denk dat de duivensport zijn tijd heeft gehad. Klinkt heel negatief maar ik denk het echt. Ik zie in mijn omgeving de liefhebbers in grote getale afhaken. Een soort sneeuwbal die maar blijft rollen. Dat maakt mij gelaten. Maandag a.s. is het negen weken geleden dat ik mijn verzoek heb ingediend om lid te worden in Oosterwolde. Als ik de tien weken haal zonder reactie dan stuur ik een doos gebak. Zie het maar als humor. Overigens dus ook nog steeds geen ringen hier in Appelscha. Dat wordt zo ook spannend uiteraard.

De afgelopen dagen ook met de stambomen bezig geweest. De boel is weer aardig op orde. Zoals het nu lijkt worden de duiven in november verkocht. Ik heb al wat contact gehad met een aantal sites. De kogel is nog niet door de kerk, maar dat gaat vast niet zolang meer duren.

Zaterdag maar even mijn zinnen verzetten in Oosterwolde. Daar komt Theo Pander zijn deskundigheid in de praktijk brengen. Hij gaat nl onze duiven keuren. Wordt vast gezellig!

< Terug