Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Gele hesjes.
13-1-2019
 
Wat ik nu meemaak! Krijg ik een boete vanuit Frankrijk...

Wat ik nu meemaak! Krijg ik een boete vanuit Frankrijk omdat ik hard heb gereden in Zuid Frankrijk tijdens de kerstdagen. Nu heb ik een nieuwtje. Is was daar niet. Heel apart.

Zat even op internet te kijken en dit blijkt vrij vaak voor te komen. Nu aan mij de eer om te bewijzen dat ik daar niet was op dat tijdstip. Ik begrijp die Fransen nu wel. Dat land is in de war. Inderdaad tijd voor een geel hesje.

Dan over de duiven. Het koppelen gaat zoals eerder aangegeven beter dan ooit. Ik had Jacob en Andrea uit Drachten gesproken over het geven van bakken aan de jonge doffers. Iets wat ik pas tijdens het koppelen doe normaal gesproken. Maar wat zij deden sprak mij wel aan en ik heb het dit jaar uitgetest. Wat blijkt, het koppelen verloopt nu veel soepeler. Vreemd? Nee, maar het verschil is wel heel duidelijk te merken. Weer wat geleerd.

Gistermiddag kwam Theo Pander naar Oosterwolde om duiven te keuren. Theo stelt zich bescheiden op bij binnenkomst en geeft aan dat hij het eigenlijk ook niet weet. Zo worden er enkele voorbeelden gegeven van duiven die niet super gebouwd zijn, maar toch heel goed hebben gevlogen. Toch heeft Theo een praatje gehouden over alle aanwezige duiven (ongeveer 40 stuks). Enkele details die hij graag ziet (of niet) en details waar hij niet op let (bv de ogen). Persoonlijk vond ik Theo wat diplomatiek. Ik denk dat hij niemand wil beledigen en dat is een prima eigenschap natuurlijk. Met de pen is Theo iets scherper in de formulering. Al met al een gezellige middag waarbij het mij opviel (na een aantal jaren van afwezigheid in Oosterwolde) dat de vereniging een aardige jasje had uitgetrokken. Het is nog maar een klein clubje maar met de kanttekening dat er wel een aantal hele sterke spelers zitten. 

Overigens nog steeds officeel club loos. Morgen precies negen weken bezig om toestemming te krijgen om lid te worden in Oosterwolde.

 

< Terug