Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Rustig weekend.
24-2-2019
 
De afgelopen dagen volop kunnen genieten...

De afgelopen dagen volop kunnen genieten van het mooie weer. Er stonden geen voetbal of fiets wedstrijden op het programma (met uitzondering van vrijdagavond) en dus heb ik  heerlijk kunnen klussen in en rond het hok. De spoetnikken heb ik losgehaald en zijn schoon gemaakt. Zelfs de verfkwast is nog even gebruikt. Omdat het door de week niet lukt om de hokken schoon te maken moet deze klus ook altijd in het weekend plaatsvinden. Nu met die jongen van twee/drie weken betekent dat emmers vol mest. Het blijft een wonder dat er zoveel voer in en mest uit zo'n klein beestje gaat/komt.

De kweek verliep in het begin wat stroef. Enkele onbevruchte eieren en een aantal kapotte eieren door vechtpartijen voorspelden weinig goeds. Gelukkig is het daar bij gebleven en komen de jongen allemaal goed op. Bij de tweede ronde vrijwel geen onbevruchte eieren dus er komt weer genoeg aanwas.

Voor de rest is het rustig. Over een week of twee gaan de oude duiven weer los. Dan hebben ze nog vijf weken de tijd voordat de eerste klokvlucht plaatsvindt. Tijd genoeg blijkt altijd om weer in het ritme te komen. Liefhebbers die de duiven afgelopen weken los hebben gehad ervaren weer veel hinder van de roofvogel. We gaan het zien over twee weken.

Afgelopen week was de oudste een weekje te trainen in Spanje. Hieronder een foto die gemaakt is tijdens een rit door de bergen. Wat een mazzel heeft dat ventje.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Foto%20Otto%20Spanje_845.JPG

 

 

< Terug