Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken zaterdag 13 april 2019.
13-4-2019
 
Vandaag zouden wij in Friesland de eerste...

Vandaag zouden wij in Friesland de eerste officiele wedvlucht van 2019 vervliegen. Omdat het te koud werd en er ook nog buien werden verwacht heeft afd. Friesland besloten om de vlucht te annuleren. Hiervoor in de plaats wordt komende dinsdag een extra trainingsvlucht vervlogen. Zoals het nu lijkt kan ik een dagje vrij krijgen en ga ik de duiven maandagavond inkorven.

De afgelopen weken tussen de bedrijven door de duiven in totaal vier keer kunnen wegbrengen. De laatste keer naar Vaarssen (ongeveer 80 km). Deze africhting en de vorige keer vanuit Steenwijk verliep zeer stroef. Met de verliezen valt het tot nu gelukkig wel mee, maar ze hebben er erg lang over gedaan om thuis te komen. Wel is er een doffer met vleugelproblemen. Deze is dus uitgeschakeld de eerste weken. Helaas, beide jaarling doffers met een 8,5 (Beute beoordeling) zijn niet meer inzetbaar. Wat dat betreft zich het aardig tegen.

Nu de zomertijd is ingegaan is het voor mij beter duiven houden. Na het werk kunnen eerst de duivinnen en later de doffers los. Toch mag het nog wel wat langer licht worden want eigenlijk kom ik nog wat tijd te kort op een dag om het goed te doen.

Dan de jonge duiven. Wat een ellende heb ik hier. Nog geen enkele keer los gehad en ook geen enkele vreemde duif bijgehaald en toch zijn ze heel erg ziek. Ik zag het afgelopen zondag avond. Thuisgekomen vanuit Belgie schrok ik mij rot. Wat zaten die jonge duiven er slecht bij. Voor de zekerheid heb ik maandagochtend een plastic zak meegenomen naar het hok want daar zouden dode jongen moeten liggen was mijn veronderstelling. Gelukkig was dit niet het geval, maar er zat totaal geen leven in de jonge garde. Gelukkig was er medicatie van Marien voor handen en op zijn advies ben ik begonnen met kuren. Het is nu zaterdag en de duiven knappen langzaam op. Er zijn een aantal bij die broodmager zijn maar toch weer beginnen te eten. Ik kan het nog niet begrijpen dat ze het allemaal hebben overleefd.

Over Marien gesproken. Ook de periodieke controle afgelopen woensdag was weer positief. De duiven stonden er prima op zei Marien en ook waren er geen problemen geconstateerd in de mest. Als de duiven dan zo slecht komen met een trainingsvlucht weet je in ieder geval dat het niet te maken heeft met de gezondheid.

Tot slot nog even twee foto's. De eerste van mijn moeder die vandaag 90 jaar wordt. De dame staat er nog prima op. De tweede is van vanmorgen in Saalhausen (Duitsland). Hier moest mijn zoon fietsen en onder deze omstandigheden werden zij daar vanmorgen wakker. Het lijkt wel winter!

Mijn moeder die vandaag 90 is geworden.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Mem%2090%20jaar!_7699.JPG

Saalhausen 13 april 2019. Winter!

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Saalhausen%2013%20april%202019.%20Winter_7839.JPG

< Terug