Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Resultaten Weert 27 april 2019.
29-4-2019
 
Achteraf gezien hebben wij het nog...

Achteraf gezien hebben wij het nog getroffen zaterdag. Afdeling Friesland kon om 11.40 uur lossen en de duiven konden vrijwel droog over komen. Vrijwel, want er waren een aantal die toch nog even een buitje hebben meegepikt onderweg. Ook hier in Appelscha stond ik regelmatig onder de bomen te schuilen. Toch hebben de duiven er uiteindelijk niet zoveel last van blijkbaar. Zaterdagavond waren er nog een paar onderweg (hier nog 1), waarvan het overgrote deel zondag alsnog thuis is gekomen.

Dan de uitslagen. In de vereniging tegen 458 duiven ging het goud naar Auke Klooster. Heel mooi resultaat want deze outsider verrast hiermee vriend en vijand. Het zilver als ook het brons gaat naar de Comb. van der Stouwe Douna. Een hok dat wekelijks tot de favorieten behoort. Zelf begin ik op plaats 4 en ben daar zeer tevreden over. Hoogste prijspercentage deze week (52%) is ook voor de Comb. van der Stouwe Douna. Een prima weekend zo voor de heren.

Uitslag PV De Griffioen te Oosterwolde

Naast een mooie 4, 5, 6 en 7 tegen 458 duiven in de vereniging was ik ook meer dan tevreden over het resultaat in Samenspel E1. Hier werd het 6, 7,8 en 9 tegen 2.084 duiven. In rayon Frisia Oost was het 6, 7, 8  en 9 tegen 2.425 en tot slot was het in District 3 tegen 7.332 duiven 9, 10, 11 en 12. Wel veel uitslagen  om eerlijk te zijn.

Uitslag Samenspel E1

Uitslag Frisia Oost

Uitslag District 3

Zaterdag middag toen het overgrote deel van de duiven thuis was ben ik even heerlijk wezen mountainbiken. Zo kon ik mijn zinnen mooi verzetten naar volgende wedstrijd die op het programma stond dit weekend. Zondag was in Havelte nl de Nationale Koningscup mountainbiken. Zoon Otto stond hier aan de start samen met nog zo'n 50 jonge mannen. Uiteindelijk is hij 10e geworden in zijn categorie en was hij 3e eerste jaars nieuweling. Zo ver had hij het (nationaal) nog nooit geschopt. Ik stond er van te kijken want dit was niet wat ik had verwacht. Hieronder in het oranje en vol concentratie.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Otto%20Havelte_3810.JPG

Kortom: een mooi weekend gehad.

< Terug