Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Uitslagen derde vitesse vlucht 2019.
6-5-2019
 
Afgelopen zaterdag een zeer goed verlopen...

Afgelopen zaterdag een zeer goed verlopen vlucht gehad hier in Appelscha. De laatste jaren niet meegemaakt dat de duiven zo vlot thuis waren. In ruim een uur waren alle 42 duiven thuis en kon het klepje dicht. Of de duivenmelkers die besloten hebben om de duiven thuis te laten er goed aan hebben gedaan weet ik niet, maar persoonlijk ben ik blij dat alle duiven de mand zijn in gegaan.

Zoals zaterdag al aangegeven had ik de eerste duiven iets eerder verwacht, maar toen ze eenmaal kwamen was het genieten. In de vereniging tegen 388 duiven ging het goud en zilver naar de comb. J&S Timmermans. Mooie opsteker voor de heren uit Donkerbroek. Brons was ook voor een duif uit Donkerbroek, maar dan een duif van de comb. Van der Stouwe-Douna. Zelf begon ik op plaats 10 en dan is mijn doel weer bereikt. Mooi om te zien dat de eerste 11 plaatsen worden bezet door zes veschillende liefhebbers. Ik kan gerust stellen dat de concurrentie moordend is.

Hoogste prijspecentage deze week is voor M.J. de Jong uit Oosterwolde. Van de 37 duiven die hij (samen met zijn zoon) had ingekorfd vlogen er 20 prijs (54%). Knap werk. Zelf had ik 20 duiven in de prijzen van de 42. In de afdeling zelfs 33 van de 42. Hierover ook meer dan tevreden.

Uitslag PV De Griffioen

Komend weekend staat de eerste midfond vlucht alweer op het programma. Mid- en dagfond vluchten hebben mijn persoonlijke voorkeur. Meer afstand en wat minder afhankelijk van de wind.

Jonge duiven: Het lijkt dat het de goede kant op gaat met de jonge duiven. Al weken zijn ze niet top, maar gelukkig zijn ze niet zo ziek meer als een week of drie geleden. Gelukkig geen dode duiven, maar het scheelde niet veel. Toch bijzonder om te zien hoe duiven die op sterven na dood zijn toch weten op te knappen en inmiddels met veel plezier rond het huis vliegen. Hier in Appelscha staat het hok van de jonge duiven de gehele dag open en wordt al een beetje in een koppel gevlogen. Omdat ze pas met de natour meegaan heb ik nog tijd genoeg.

 

 

< Terug