Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Uitslag eerste midfond vlucht.
16-5-2019
 
Beter laat dan nooit de uitslag van...

Beter laat dan nooit de uitslag van de eerste midfond vlucht 2019. Zondag t/m gisteravond stond er zoveel op het programma dat de duiven en het bijwerken van de site op het tweede plan kwamen te staan. Maar terug naar zaterdag. De losplaats was Quievrain en de duiven kregen het niet cadeau. Wat een pittige wind stond er en de duiven moesten hard werken om thuis te komen. Persoonlijk vind ik dit prachtige vluchten. De duiven moeten in goeden doen zijn want anders vis je achter het net. In de breedte hebben mijn duiven goed gepresteerd. In de afdeling had ik 35 van de 43 duiven in de prijzen. Gezond zijn ze wel mag ik aannemen.

Dan de vereniging. Voor deze vlucht waren 493 duiven ingekorfd. Het goud en zilver ging deze week naar de Comb. Van der Stouwe-Douna. Twee hele vroege duiven die gevolgd werden door twee duiven van J&S Timmermans. Wederom Donkerbroek die de dienst uitmaakt. Zelf begon ik op plaats 12. Dit keer geen top tien, maar ik denk dat ik het maximale wel ongeveer heb bereikt. Het lastige is dat ik dit niet kan meten omdat er geen liefhebbers in afdeling oostelijker wonen dan ik. In de vereniging was het deze week Iede de Jong met het hoogste prijspercentage. Hij had 8 duiven mee en hiervan vlogen er 5 in de prijzen. Erg knap van deze kleine liefhebber.

Uitslag Quievrain PV de Griffioen

Zaterdagavond was er nog een duif niet thuis gekomen. Een duivin van 2017 die al eens een eerste heeft gevlogen in de afdeling. Helaas is zij nog steeds niet thuis. Daarnaast was er een doffer die gewond is geraakt tijdens de terugreis en tenslotte is er nog een doffer gewond geraakt tijdens het uitvliegen bij huis. Kortom, wat dat betreft niet zo'n geweldige week.

Morgen alweer inkorven voor de tweede mifond vlucht van dit seizoen. Chimay staat op het programma. Gezien de verwachtingen heb ik niet al te veel hoop op een goede klassering zaterdag.. Doordat er een aantal duiven niet in staat zijn om mee te gaan zaterdag zal het aantal dat op reis gaat morgen op 40 of 39 uitkomen.

 

< Terug